Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ομάδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου κέρδισε στη πρώτη φάση των Ericsson Innovation Awards 2018!

Η ιδέα με τον τίτλο “Bot Busters” του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου ανακηρύχθηκε νικήτρια στη πρώτη φάση των Ericsson Innovation Awards 2018 σε ότι αφορά την Ευρώπη! 

Τα Ericsson Innovation Awards γίνονται κάθε χρόνο και έχουν μια διαφορετική θεματική κατεύθυνση κάθε φορά. Για αυτή τη χρονιά ο τίτλος είναι “The Future of Truth“, με τον διαγωνισμό να αποσκοπεί στον εντοπισμό καινοτόμων ιδεών για την εύρεση, επικύρωση και το διαμοιρασμό της αλήθειας στην εποχή της ψηφιακής επικοινωνίας σε ένα κοντινό μέλλον με bots, AI, και εικονική πραγματικότητα. 

Η παρούσα φάση ξεχώρισε την καλύτερη ιδέα στις περιοχές της Αμερικής, της Ευρώπης και της Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, της Ινδίας, της Βόρειας και Ανατολικής Ασίας, της Νότιας Ασίας και την Ωκεανίας και της Σουηδίας από πανεπιστημιακές ομάδες κυρίως.
Θα ακολουθήσουν οι φάσεις των ημιτελικών και των τελικών που θα γίνουν στις αρχές του 2018.

Η τριμελής ομάδα του υποψήφιου διδάκτορα του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου του Αιγαίου, Δημήτριου Παπαμαρτζιβάνου, απέσπασε το βραβείο του Regional Winner for Europe & The Mediterranean και συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο της Murcia. 

Τα “Social Bots” είναι αυτοματοποιημένοι ή και κανονικοί χρήστες των κοινωνικών μέσων δικτύωσης οι οποίοι εμφανίζονται σαν πραγματικά άτομα και μπορούν να επηρεάσουν τη κοινή γνώμη ή να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις.
Η τεχνολογία Bot Busters που ανέπτυξε η ομάδα μπορεί να εντοπίσει αυτές τις πηγές ψευδών ειδήσεων μέσα από μεγάλα δεδομένα των δικτύων κινητών επικοινωνιών και όχι μόνο κάτι που θα επιτρέψει τον αποκλεισμό τους με διάφορα μέσα.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η ιδέα ξεχώρισε ανάμεσα σε 1.444 προτάσεις από περίπου 4.000 φοιτητές από 107 χώρες!  Οι κριτές του διαγωνισμού κατέταξαν την ιδέα στο 1% των καλύτερων προτάσεων που κατατέθηκαν συνολικά παγκοσμίως.

Το αντίστοιχο βραβείο για την Αμερικανική ήπειρο απονεμήθηκε σε ομάδα φοιτητών του Stanford University με ένα ψηφιακό βοηθό που φιλτράρει και μας αποδίδει ποιοτικό περιεχόμενο.

Μπορείτε να βρείτε τους υπόλοιπους τοπικούς νικητές εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις