Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πως το πρόγραμμα TechΒoost για Startups της Deutsche Telecom είναι μια περίπτωση win-win

Η TeleClinic προσφέρει ιατρικές συμβουλές, ζωντανές συνεδρίες με ιατρούς αλλά και ιατρικές συνταγές online. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές είναι διαθέσιμοι για τους ασθενείς όλο το εικοσιτετράωρο μέσω web, τηλεφώνου και μέσω Smartphone.

Η Startup ιδρύθηκε το 2015 στο Μόναχο, απασχολεί 20 υπαλλήλους, 200 γιατροί πραγματοποιούν συνεδρίες μέσω κάμερας ή τηλεφώνου, έξι συνεργαζόμενες ασφαλιστικές εταιρείες καλύπτουν τα κόστη θεραπείας των ασθενών μέσω της πλατφόρμας και ήδη 6.000 ασθενείς χρησιμοποιούν τακτικά την υπηρεσία TeleClinic.

Το πρόγραμμα TechBoost της Deutsche Telecom επιλέγει καινοτομικές Startups που βασίζουν τις υπηρεσίες και την λειτουργία τους στο Open Telekom Cloud και τις βοηθά στην συνεργασία με άλλες εταιρείες μεσαίου και μεγαλύτερου μεγέθους, όπως για παράδειγμα ασφαλιστικές εταιρείες στην περίπτωση της TeleClinic.

Παράλληλα η TeleClinic έλαβε πίστωση 100.000 ευρώ για τις υπηρεσίες Open Telekom Cloud στο πλαίσιο του TechBoost, όπου και βασίζονται όλο το εύρος των υπηρεσιών της.
Στο Open Telekom Cloud δεν λειτουργεί μόνο ένας ιστοτόπος και ένα backend εφαρμογών, αλλά και μια τηλεφωνική πύλη για την καταχώρηση εισερχόμενων κλήσεων και μια βάση δεδομένων δύο TB.

Όταν οι χρήστες επικοινωνούν με την TeleClinic, όλα τα δεδομένα μεταφέρονται στο cloud σε κρυπτογραφημένη μορφή και αποθηκεύονται στοn διακομιστή της βάσης δεδομένων.
Όλα τα δεδομένα που επεξεργάζονται και αποθηκεύονται στο σύννεφο και καλύπτονται από όλα τα νεώτερα πρότυπα προστασία των δεδομένων της Γερμανίας. Πρόκειται ένα σημείο που δίνει μεγάλη έμφαση η DT λόγω της ευαίσθητης φύσης των δεδομένων της TeleClinic.

Εκτός από την TeleClinic άλλες 44 εταιρείες έχουν επιλεγεί για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα TechBoost.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις