Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Διεθνείς διακρίσεις για τις μαθητικές ομάδες ρομποτικής της Πάτρας

Εξαιρετική ήταν η παρουσία των μαθητικών ομάδων από την Πάτρα στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, που διοργανώθηκε Νοέμβριο στην Κόστα Ρίκα, με θέμα “Sustainabots: Robots for Sustainability“.

Οι ομάδες από τη Πάτρα με τις ρομποτικές κατασκευές και τις επιδόσεις τους, έφεραν στη χώρα μας ένα χάλκινο μετάλλιο, ομάδα “smartbirds next”, κατηγορία “οpen elementary”, και ένα χρυσό μετάλλιο σε επίπεδο χωρών Ε.Ε., ομάδα “linkage”, κατηγορία “regular”. Από την Ελλάδα, συμμετείχαν στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό συνολικά 11 ομάδες σε όλες τις κατηγορίες.

Οι πατρινές ομάδες που εκπροσώπησαν την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα, είχαν προκριθεί στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό, καταλαμβάνοντας την 1η και 2η θέση στην κατηγορία Δημοτικού και την 1η θέση στην κατηγορία Λυκείου.

Το θέμα για την αειφόρο ανάπτυξη και οι πρωτοβουλίες που απαιτούνται για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, της ανάσχεσης της κλιματικής αλλαγής και της προστασίας του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων, είναι σήμερα στην κορυφή των προτεραιοτήτων του ΟΗΕ.

Σε αυτή τη βάση και σε συνδυασμό με το ενδιαφέρον της για την ενθάρρυνση της εκπαίδευσης στην έρευνα και καινοτομία από τις μικρές ηλικίες, η INTERAMERICAN ανέλαβε την υποστήριξη των τριών ομάδων της Πάτρας με χορηγία ταξιδιωτικής ασφάλισης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις