Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι Roboadvisors θα διαχειρίζονται 4 τρισ. δολ. επενδύσεων μέχρι το 2022

Σύμφωνα με την νέα μελέτη της Juniper Research σχετικά με το FinTech και τα πράγματα που έρχονται, οι αυτοματοποιημένοι βοηθοί επενδύσεων – roboadvisors θα φέρουν έσοδα 25 δισ. δολ. στους οργανισμούς που θα τους λειτουργούν το 2022, έναντι 1,7 δισ. το 2017.

Οι αυτοματοποιημένοι βοηθοί, οι οποίοι θα βασίζονται στη Τεχνητή Νοημοσύνη και τα Μεγάλα Δεδομένα, θα κάνουν τις επενδύσεις αρκετά πιο ελκυστικές σε πελάτες με μεγάλη περιουσία αλλά και σε μικρότερους επενδυτές λόγω των επιδόσεών τους αλλά και ειδικά λόγω των χαμηλών προμηθειών που θα προσφέρουν, οι οποίες μπορεί να φτάσουν και το 0,6%. Σε γενικές γραμμές οτιδήποτε κάτω από το 1% προμήθεια επενδύσεων είναι μια χαμηλή τιμή.

Προφανώς μιλάμε για ένα μεγάλο disrupt αν επιβεβαιωθούν αυτά τα νούμερα μια και όλο και περισσότερες FinTech Startups θα φέρουν τις επενδύσεις όλο και πιο κοντά στο ευρύ κοινό, και όχι μόνο, όπως για παράδειγμα οι Moneybox, Nutmeg, Robin Hood αλλά και η Revolut.

Βέβαια και μεγάλοι παίκτες όπως οι Black Rock και Aberdeen Asset Management παίρνουν θέσεις μάχης μια και δεν επιθυμούν να χάσουν μερίδιο αγοράς με επενδύσεις που κάνουν σε σχετικές Startups όπως για παράδειγμα οι Scalable Capital, Future Advisor και Parmenion.

Τέλος, πέρα από τις μικρές προμήθειες που θα προσφέρουν οι roboadvisors η ευκολία χρήσης των Smartphones και tablets θα είναι ακόμα ένας σοβαρός λόγος της ανάπτυξης αυτών των υπηρεσιών. Η ίδια μελέτη υπολογίζει ότι οι robosdvisors θα διαχειρίζονται κεφάλαια 4,1 τρισ. δολ. το 2022 έναντι 330 δισ. το 2017.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις