Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Σε εξέλιξη το μαθητικό πρόγραμμα επιχειρηματικότητας Nivea Young Business Talents 2017- 2018

Για 5η συνεχή χρονιά η NIVEA υποστηρίζει τον διεθνή διαγωνισμό Διοίκησης κι Επιχειρηματικότητας Young Business Talents που στόχο έχει να προσφέρει σε μαθητές λυκείων κι επαγγελματικών κέντρων εκπαίδευσης την ευκαιρία να διαχειριστούν τη δική τους εικονική εταιρία.

Το ξεχωριστό πρόγραμμα ξεκίνησε δυναμικά για ακόμα μια χρονιά, μετρώντας ήδη περισσότερες από 2.100 συμμετοχές μαθητών από όλη την Ελλάδα γεγονός που αναδεικνύει την αναγνώριση που απολαμβάνει ως ένας από τους πιο επιτυχημένους θεσμούς διαδραστικής επιμόρφωσης σε διεθνές επίπεδο.

Πιο συγκεκριμένα, 2.144 μαθητές από Λύκεια όλης της χώρας υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους, ενώθηκαν σε 660 «ομάδες-εταιρίες» και διαγωνίζονται για μια θέση στον τελικό του διαγωνισμού, για να κερδίσουν τον τίτλο του καλύτερου εικονικού επιχειρηματία.

Οι μαθητές όπως κάθε χρόνο, μέσω του Επιχειρηματικού Προσομοιωτή 3ης γενιάς της PRAXIS MMT διανύουν οnline μέσα σε 4 μήνες, 11 εικονικά «επιχειρηματικά έτη» και καλούνται να λάβουν αποφάσεις σε βασικούς τομείς διοίκησης μιας εταιρίας, όπως η Παραγωγή, το Marketing, τα Χρηματοοικονομικά, το Ανθρώπινο Δυναμικό και τη Διανομή.

Κάθε εβδομάδα οι «εταιρίες» καταθέτουν τα σχέδια και τις αποφάσεις τους ανά περίπτωση και ο Προσομοιωτής, βάσει του προηγμένου λογισμικού που διαθέτει, επιστρέφει οικονομικά αποτελέσματα βασισμένα στα δεδομένα της αγοράς.

Στη συνέχεια, η διαδικασία αυτή θα αναδείξει 75 ομάδες-εταιρίες που θα διακριθούν βάσει της επιτυχημένης πορείας τους και θα λάβουν μέρος στο Μεγάλο Τελικό του Young Business Talents που θα διεξαχθεί τον Απρίλιο στην Αθήνα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις