Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι δυο Startups που μόλις εξαγόρασαν Amazon και Facebook

Οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες κατά καιρούς βγαίνουν στην αγορά των Startups για να αποκτήσουν άμεσα τεχνογνωσία και έτοιμες λύσεις για τα αντικείμενα που τους ενδιαφέρουν. Αυτό ακριβώς έκαναν Amazon και Facebook προσφέροντας αξιόλογα Exit στους founders των Sqrrl και Confirm.io.

Η μεγάλη υπηρεσία υπηρεσιών cloud Amazon Web Services σύμφωνα με διάφορες πηγές εξαγόρασε την Sqrrl για 40 εκατ. δολ. Η Startup ιδρύθηκε το 2012 και έχει αναπτύξει μια τεχνολογία αξιολόγησης μεγάλων δεδομένων για τον εντοπισμό κυβερνο-απειλών.
Ένα χρόνο πριν η AWS είχε αποκτήσει και την Cybersecurity Startup Harvest.ai αλλά και την Blink τον περασμένο Δεκέμβριο. Η τελευταία έχει αναπτύξει μια κάμερα ασφαλείας την οποία προφανώς θα χρησιμοποιήσει η Amazon για την νέα της υπηρεσία παράδοσης πακέτων μέσα στο σπίτι μας ενώ λείπουμε!

Το Facebook ανακοίνωσε την εξαγορά της Confirm.io μια Startup η οποία ιδρύθηκε το 2015 και έχει αναπτύξει ένα API που επιτρέπει τρίτους να ελέγχουν την γνησιότητα κρατικών ταυτοτήτων και θα χρησιμοποιηθεί από το Facebook για να επιβεβαιώνει την χρήστες που έχουν κλειδωθεί έξω από τους λογαριασμούς τους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις