Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Ripple “σήκωσε” 91 εκατ. δολ. πουλώντας τα κρυπτονομίσματά της!

Η Ripple το τελευταίο τρίμηνο του έτους πούλησε τα ομώνυμα κρυπτονομίσματα που έχει στην κατοχή της και σήκωσε 91,6 εκατ. δολ. χωρίς να χρειαστεί να μπει στην παραδοσιακή διαδικασία των VCs ή του δανεισμού.

Η Ripple είναι μια FinTech Startup η οποία έχει φτιάξει ένα σύστημα εκκαθάρισης συναλλαγών για διατραπεζικές και άλλες συναλλαγές το οποίο βασίζεται στο Blockchain και στα κρυπτονομίσματα XPR. Αυτά χρησιμοποιούνται σαν τεχνολογικοί ενδιάμεσοι και “ανταλλάσσονται” με οποιοιδήποτε νόμισμα έτσι ώστε να γίνονται ταχύτατα και σαφώς πιο οικονομικά οι B2B συναλλαγές.

Εν μέσω επενδυτικού οργασμού το “κύμα” πήρε και τα XPR μαζί του, τα οποία τον τελευταίο διάστημα έχουν δει να ανατιμάται η αξία τους να εκτοξεύεται από το μηδέν σε πάνω από 3 δολάρια. H Ripple έχει τοποθετήσει όλα τα XPR που έχει στην κατοχή της σε έναν λογαριασμό Escrow και τα διοχετεύει στην αγορά μέσω Exchanges κυρίως σύμφωνα με άρθρο του CNBC.

Το 2017 η Ripple σήκωσε 180 εκατ. δολ. χωρίς να δώσει μετοχικό κεφάλαιο, πουλώντας XPR,  κάτι που κάνει παραπάνω από εμφανές ότι τα κρυπτονομίσματα μπορούν να γίνουν και επενδυτικό μέσο, κάνοντας disrupt και την αγορά των VCs. Παράλληλα έχει ένα μεγάλο ποσό στα ταμεία της για την ανάπτυξή της ακόμα και αν η τιμή του XPR πέσει πολύ.

Αυτή τη στιγμή το XPR έχει 1,35 δολ. κάτι που αντιστοιχεί σε 81 δισ. δολ. αξία στα αποθεματικά που έχει η Ripple! To τελευταίο τρίμηνο του 2017 η Ripple πούλησε 71,5 εκατ. δολ. XPR μέσω Exchanges και 20,1 εκατ. δολ. σε επενδυτές.

Πρόσφατα η Ripple ανακοίνωσε συνεργασία με την MoneyGram η οποία θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα της xRapid για τις διακρατικές πληρωμές και μεταφορές χρημάτων ενώ μόλις έκλεισε συνεργασία με την IDT και την Mercury FX για χρήση της τεχνολογίας σε εταιρικές πληρωμές.

Τέλος, η Ripple δοκιμάζει την πλατφόρμα xRapid που έχει αναπτύξει με τις τράπεζες BBVA, Santander, UBS, UniCredit, Standard Chartered, Axis Bank, Credit Agricole μεταξύ άλλων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις