Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Κράχ στα κρυπτονομίσματα! Ευκαιρία για αγορές ή μόνιμη “διόρθωση”;

Πουθενά δεν μπορεί να βρει στήριγμα το Bitcoin με αποτέλεσμα να μη μπορεί να ανακόψει την πτώση του η οποία αυτή τη στιγμή κυμαίνεται κοντά γύρω στο 24%, αγγίζοντας ακόμα και τα 6.000 δολάρια.

Το κύμα των μικροεπενδυτών που επένδυσαν μαζικά επάνω του, προσβλέποντας σε γρήγορο και εύκολο πλουτισμό, εγκαταλείπουν επίσης μαζικά το κρυπτονόμισμα, σε μια προσπάθεια να περιορίσουν όσο γίνεται τις απώλειες τους, ενώ ακόμα δεν φαίνεται στον ορίζοντα κάποιο νέο που θα μπορούσε να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των μικρών ή μεγάλων επενδυτών.

Μέσα σε όσα προβλήματα είχε το Bitcoin τον τελευταίο μήνα, ήρθε να προστεθεί η μεγάλη πτώση της Wall Street, η διόρθωση της οποίας έφτασε το -4,6% με απώλεια 1.175 μονάδων. Και μπορεί η πτώση αυτή να χαρακτηρίζεται φυσιολογική και αναμενόμενη από τους αναλυτές, ύστερα από τα συνεχόμενα ράλι της τελευταίας περιόδου, όμως αποτέλεσαν ένα ισχυρό χτύπημα στα γυάλινα πόδια του διάσημου κρυπτονομίσματος, το οποίο ήδη αντιμετώπιζε προβλήματα σταθερότητας.

Την πτώση του Bitcoin ενίσχυσαν οι δηλώσεις Ντράγκι, ο οποίος χαρακτήρισε τα κρυπτονομίσματα στοιχεία ενεργητικού με υψηλό ρίσκο: “Πρέπει να κατανοήσουμε ότι το bitcoin και άλλα ψηφιακά νομίσματα δεν είναι ρυθμισμένα και πρέπει να θεωρούνται στοιχεία ενεργητικού με πολύ υψηλό ρίσκο”

Η πτώση του Βitcoin όπως είναι φυσιολογικό και αναμενόμενο επηρέασε και τα άλλα κρυπτονομίσματα, τα οποία βλέπουν πτώση της αξίας τους ανάμεσα σε -20% και -30%.

Συγκεκριμένα το Ethereum βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα 584 δολ., το Bitcoin Cash στα 794, το Ripple στα 0,61, το Litecoin στα 110, το DASH στα 393 και το NEO στα 68 δολ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις