Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Συνεργασία Renault Nissan Mitsubishi με την κινεζική DiDi Chuxing για ένα νέο ρομπο-ταξί!

Η μεγαλύτερη συμμαχία στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας, με τις επίσης μεγαλύτερες συνδυαστικές πωλήσεις, υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την “Uber της Κίνας“, DiDi Chuxing για τη παραγωγή ενός ηλεκτρικού οχήματος για χρήση ταξί στην Κίνα.

Οι Renault – Nissan – Mitsubishi τρέχουν και αυτές προγράμματα παραγωγής ηλεκτρικών και αυτόνομων οχημάτων, όπως και όλες σχεδόν οι αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο, για να είναι έτοιμες επιχειρηματικά μπροστά στα νέα δεδομένα μετακίνησης στην έξυπνη πόλη του αύριο.

Το “αύριο” δεν είναι τόσο μακριά μια και μέχρι το 2022 η συμμαχία θα έχει διαθέσιμα στις εκθέσεις της 12 αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα ενώ 40 μοντέλα θα έχουν υψηλό επίπεδο αυτονομίας. Παράλληλα θα είναι έτοιμες οι υπηρεσίες κοινόχρηστης μετακίνησης και με αυτόνομα οχήματα και όχι μόνο.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η DiDi εξαγόρασε την Uber Κίνας το 2016 κερδίζοντας τον τοπικό πόλεμο και είναι η μεγαλύτερη εταιρεία ταξί-σε-App στην Κίνα με περίπου 260.000 ηλεκτρικά οχήματα στον στόλο της, τα οποία αναμένεται να φτάσουν το 1 εκατ. το 2020.

Η DiDi θα συνεργαστεί και με άλλους κατασκευαστές όπως για παράδειγμα τους επίσης Κινέζους BAIC, Changan, Zotye, Cherry, Geely αλλά και την KIA μεταξύ άλλων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters η συνεργασία της συμμαχίας με την DiDi ενδεχομένως να αφορά και την προμήθεια των μπαταριών του νέου οχήματος.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις