Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Velocity Partners: Tο νέο VC του Equifund!

Ολοκληρώνεται σιγά – σιγά η εικόνα του Equifund με το ένα από τα δυο νέα VCs να παίρνει την έγκριση από το European Investment Fund (EIF) και να αποκαλύπτεται σήμερα.

To Velocity. Partners θα διαχειριστεί 24 εκατ. ευρώ και θα επικεντρωθεί σε επενδύσεις Pre-Seed και Seed. Πέρα από το EIF, βασικός χρηματοδότης είναι η Eurobank αλλά και άλλοι επιχειρηματικοί όμιλοι της ελληνικής αγοράς από διάφορους κλάδους.

Το ενδιαφέρον στοιχείο στην υπόθεση είναι ότι οι χρηματοδότες – συνεργάτες του Velocity Partners θα προσφέρουν τεχνογνωσία και υποστήριξη στις νέες εταιρείες καθοδηγώντας τους σχετικά με τις ανάγκες, τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες καινοτομίας στους χώρους δραστηριοποίησης τους, προσφέροντας πεδίο ανάπτυξης και πειραματισμού καθώς και πρόσβαση στην αγορά κατά περίπτωση.

Τα «μυστικά» των Funds του Equifund!

Το Velocity Partners θα επενδύει σε Pre-Seed Startups 75.000 με 150.000 ευρώ και σε Seed 200.000 με 400.000 ευρώ ενώ θα συνεχίζει να επενδύει και σε επόμενους γύρους.

Όπως μας ανέφεραν τα στελέχη του: “Όραμα του fund είναι να καταγραφεί στην Ελληνική και διεθνή αγορά ως το δεδομένο σημείο αφετηρίας και ο πολλαπλασιαστής ισχύος για τις πιο καινοτόμες και επιτυχημένες Ελληνικές εταιρείες. Στόχος είναι να ενισχύσει ομάδες από φιλόδοξους και εξαιρετικούς ιδρυτές που θα παράγουν καινοτόμα προϊόντα πραγματικά παγκοσμίου βεληνεκούς σε αγορές και τομείς δραστηριοποίησης με γρήγορες και μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης, εκμεταλλευόμενοι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που προσφέρει η Ελλάδα ως αγορά εκκίνησης“.

H ομάδα αποτελείται από τους: Κωνσταντίνο Μαύρο, με διεθνή εμπειρία στον χρηματοοικονομικό κλάδο, στην ενέργεια και τις υποδομές, τον συνιδρυτή του Found.Ation και του TEDxAthens Δημήτρη Καλαβρό-Γουσίου, τον Eric Parks πρώην στέλεχος διεθνών διαφημιστικών ομίλων και ενεργό Angel Investor και τον Αχιλλέα Πετρόπουλο με πολυετή παρουσία σε μεγάλες επιχειρήσεις αλλά και εμπειρία σαν επενδυτικός σύμβουλος.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις