Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

StartupBus Greece: Έτοιμο για αναχώρηση με τελικό προορισμό την Βιέννη

Στις 24 Οκτωβρίου ξεκινά η διοργάνωση του πρώτου επίσημου StartupΒus στην Ελλάδα, με ένα ειδικά διαμορφωμένο λεωφορείο το οποίο θα ταξιδέψει από την Αθήνα στην Βιέννη μέχρι τις 28 Οκτωβρίου.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός StartupBus EMEA, που βρίσκεται πίσω από το θεσμό του StartupBus Greece, έχει έδρα το San Fransisco και εμπνευστή Έλληνα τον Ηλία Μπιζάνη ο οποίος είχε προσωπικό όραμα να φέρει το StartupBus στην γενέτειρα του. Κάθε χρόνο προστίθενται στην ομάδα 200 νέα μέλη από την οργάνωση του διαγωνισμού στην Ευρώπη την Αμερική και σε άλλες ηπείρους, δημιουργώντας ένας παγκόσμιο κίνημα που προωθεί την επιχειρηματικότητα των νέων και ενθαρρύνει την πραγματοποίηση καινοτόμων ιδεών.

Στο ταξίδι θα επιβιβαστούν 25 επαγγελματίες κάθε ηλικίας με ταλέντο και δημιουργικότητα, που είναι έτοιμοι να δραστηριοποιηθούν στο χώρο των επιχειρήσεων και της τεχνολογίας. Μέσα από το StartupBus Greece, αποκτούν την ευκαιρία να δικτυωθούν, να μάθουν και να δημιουργήσουν, να εκθέσουν το δυναμισμό τους και να δουν τα πραγματικά αποτελέσματα των εγχειρημάτων τους μέσα σε 72 ώρες.

Στο πλαίσιο του StartupBus Greece οι συμμετέχοντες, είναι προγραμματιστές, designers και άτομα που ασχολούνται με το business development, σχηματίζουν ομάδες και σχεδιάζουν πρωτότυπα projects, τα οποία εξελίσσουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μέσα στο λεωφορείο, στο πλαίσιο οργανωμένων εργαστηρίων και καθοδήγησης από ειδικούς στους τομείς των business consulting και marketing τους οποίους θα έχουμε μαζί μας στο ταξίδι αλλά και με αυτούς που θα συναντήσουμε στις στάσεις μας κατά την διάρκεια του ταξιδιού μας.

Στο τέλος της διοργάνωσης παρουσιάζουν την πρόοδο των εργασιών τους στο κοινό καθώς και σε μία επιτροπή αξιολόγησης, με μέλη που προέρχονται από το χώρο των επιχειρήσεων, του marketing και της πληροφορικής, αλλά και από πιθανούς μελλοντικούς συνεργάτες και επενδυτές. Τέλος το StartupBus δίνει την μοναδική ευκαιρία στους επιβάτες του να επισκεφτούν το Pioneer’s Festival το συνέδριο όπου η τεχνολογία και η επιστήμη συναντούν την επιχειρηματικότητα.

Το StartupBus Greece διοργανώνουν οι Σταύρος Tσομπανίδης (Founder of Phee), Γιαμαλής Κωνσταντίνος (Associate Marketing Manager at customedialabs) και Μαλαβιέζος Κωνσταντίνος (Founder of Syndesis) καθώς και ο Steven Beeckman.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις