Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Deliveras.gr: H τρίτη επένδυση της Delivery Hero στην Ελλάδα!

Μαζί με τα οικονομικά αποτελέσματα του 2017 η μεγάλη Γερμανική εταιρεία διανομής φαγητού σε όλο τον κόσμο, Delivery Hero, ανακοίνωσε την εξαγορά του Deliveras.gr.

H Startup του Χρήστου Τόσκα ιδρύθηκε το 2012 και είναι ένας μεγάλος παίχτης στο χώρο της παραγγελίας φαγητού online. Το 2015 είχε πάρει χρηματοδότηση 350.000 ευρώ από το Elikonos Jeremie SICAR fund.

Πλέον η Delivery Hero έχει τον πλήρη έλεγχο της συγκεκριμένης αγοράς στην Ελλάδα μια και τo 2015 είχε εξαγοράσει το e-food.gr, έναντι 12 εκατ. ευρώ, την ίδια περίοδο είχε εξαγοράσει και την τουρκική Yemeksepeti, η οποία είχε εξαγοράσει την Clickdelivery.gr έναντι 3 εκατ. ευρώ.

H Delivery Hero ανακοίνωσε 60% αύξηση στα έσοδά της σε σχέση με το 2016 φτάνοντας τα 544 εκατ. ευρώ ενώ το μερίδιο της Ευρώπης έφτασε τα 199 εκατ. ευρώ. Ο μεγαλομέτοχος της Delivery Hero είναι η επίσης Γερμανική Rocket Internet με τα οικονομικά αποτελέσματα του 2017 να είναι καλύτερα των αναμενόμενων, ένα γεγονός το οποίο ανέβασε τη τιμή της μετοχής της.

Το 2017 η Delivery Hero, η οποία δραστηριοποιείται σε όλο τον κόσμο, πούλησε την Foodpanda στην Ινδία και την hungryhouse στην Just Eat ενώ απέκτησε μειοψηφικό μερίδιο στην Λατινοαμερικάνικη Rappi.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις