Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι εξαγορές και οι επενδύσεις σε Startups των “μεγάλων” συνεχίζoνται!

Οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες και όχι μόνο συνεχίζουν τις εξαγορές τους για να αποκτήσουν “καινοτομία” ή για να μπουν γρήγορα σε μια αγορά που τους ενδιαφέρει!

Η Daimler ανακοίνωσε χθες επένδυση στην ισραηλινή Anagog, μια εταιρεία που ιδρύθηκε το 2010 και προσφέρει ανάλυση της συμπεριφοράς του χρήστη (και τις προβλέψεις τους) με χρήση των πληροφοριών που συλλέγουν οι αισθητήρες του Smartphone. Οι πληροφορίες αυτές χρειάζονται για την εφαρμογή EQ Ready η οποία εντοπίζει τη συμπεριφορά και τις ανάγκες του οδηγού εν κινήσει και επιλέγει αυτόματα την εναλλαγή μεταξύ ηλεκτρικής κίνησης ή υβριδικής στα αυτοκίνητα της Mercedes. Η Daimler συνεργαζόταν εδώ και καιρό με την Anagog.
H συγκεκριμένη τεχνολογία όλα δείχνουν ότι θα χρησιμοποιηθεί και στη νέα εντυπωσιακή Α-Class η οποία θα χρησιμοποιεί το σύστημα MBUX το οποίο θα επιτρέπει στο αυτοκίνητο να προσαρμόζεται πάνω στις ανάγκες του οδηγού αυτόματα με την επικοινωνία να γίνεται μέσω της φωνής.

Η Amazon μπαίνει ακόμα πιο δυναμικά στο Smart Home μια και μόλις εξαγόρασε την Ring, μια Startup ασφάλειας στο σπίτι για ένα δισ. δολ.! Το VC της Amazon είχε επενδύσει στην Ring μερικά χρόνια πριν και ήδη προσφέρει συμβατότητα με την Alexa. H Ring προσφέρει ένα σύστημα με κάμερες στην πόρτα η οποία ελέγχει την κίνηση και ενημερώνει ανάλογα στο Smartphone του χρήστη – ιδιοκτήτη. Τον περασμένο Δεκέμβριο η Amazon είχε εξαγοράσει μια παρόμοια εταιρεία, την Blink, μια και φαίνεται να επενδύει σοβαρά στο Amazon Key, το σύστημα ασφάλειας για το σπίτι το οποίο μεταξύ άλλων θα προσφέρει και τη δυνατότητα παράδοσης πακέτων μέσα στο σπίτι!

H Samsung επένδυσε πρόσφατα, μέσω του Samsung Next, στην μεγαλύτερη Πορτογαλική Startup, Unbabel, και ακολούθησε η Ισραηλινή Intuition Robotics η οποία ασχολείται με την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Μηχανική Μάθηση.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις