Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι 10 καινοτομίες του MWC 2018 που μας τράβηξαν το ενδιαφέρον!

Το Mobile World Congress, η μεγαλύτερη εκδήλωση για τις τηλεπικοινωνίες παγκοσμίως, είναι πάντα μια καλή αφορμή για τις εταιρείες να επιδείξουν τα ξεχωριστά προϊόντα και υπηρεσίες τους. Το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι ότι αυτή τη φορά μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα gadgets και καινοτομίες προήλθαν από τηλεπικοινωνιακά δίκτυα και εταιρείες καρτών! Με την έμφαση να δίνεται ξεκάθαρα πλέον στις χρηστικές και καινοτομικές υπηρεσίες για τους καταναλωτές.

Huawei Matebook X Pro

Κέρδισε άνετα το τίτλο του κορυφαίου gadget του MWC 2018! Καιρό είχα να εντυπωσιαστώ από φορητό υπολογιστή, μετά από το Yoga της Lenovo. Η οθόνη του είναι τόσο ευκρινής και πλήρους επιφάνειας που “κόβει την ανάσα”. Μερικά τεχνικά χαρακτηριστικά: Full Touchscreen 14″, 3000×2000 pixel, 1,33 βάρος, 4,6mm πάχος μπροστά. Intel core i5-i7 8th Gen, GeForce MX150, Quad Speakers, Dolby Atmos, 57,4Wh battery, 12 ώρες αυτονομία video, 14h ώρες εργασία γραφείου, Rapid login 7,8″ από PowerOff, Full size φωτιζόμενο πληκτρολόγιο, μεγάλο clickpad, popup camera, 4 μικρόφωνα για video sessions. Η τιμή του ξεκινά από τα 1.500 ευρώ.

Υπηρεσία OMOTENASHI της NTT για τους τουρίστες

Μια συσκευή βγαλμένη από το Star Trek! Ένας μικρός υπολογιστής και κινητό τηλέφωνο έχει ενσωματωθεί σε μια διαφανή οθόνη και κάνει το AR σαφώς πιο λειτουργικό. Η συσκευή η οποία έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με την Panasonic μπορεί να αναγνωρίσει σημεία ενδιαφέροντος και κτίρια και να απεικονίσει πληροφορίες, προσφέρει πλοήγηση, εμφάνιση πληροφοριών που αφορούν ένα θέαμα που παρακολουθεί ο χρήστης (στα αγγλικά) και το πιο εντυπωσιακό, προσφέρει μετάφραση μέσω φωνής στα Ιαπωνικά σε κείμενο σε αγγλικά σε πραγματικό χρόνο!

Κοσμήματα Folli Follie για ανέπαφες πληρωμές

Το πρώτο κόσμημα, από ένα μεγάλο brand και μάλιστα ελληνικό, θα προσφέρει ανέπαφες πληρωμές σε όλα τα POS των καταστημάτων. Τα ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι ότι οι συσκευές-κοσμήματα έχουν αναπτυχθεί στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Visa και την Εθνική Τράπεζα. Ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι τα κοσμήματα θα ενεργοποιούνται κατά την αγορά τους στο κατάστημα, με τον κάτοχο να μπορεί άμεσα να γεμίσει την προπληρωμένη κάρτα που συνδέεται με τα κοσμήματα και να την χρησιμοποιήσει οπουδήποτε στον κόσμο.

Ηλιακό Πάνελ με γραφένιο

Το ΤΕΙ Κρήτης συμμετέχει σε μια πανευρωπαϊκή συμμαχία, με αρκετά άλλα μεγάλα πανεπιστήμια, για ανάπτυξη εφαρμογών και προϊόντων με βάσει το γραφένιο, ένα υπέρ-υλικό με εντυπωσιακές ιδιότητες!

Συσκευή IoT για την κτηνοτροφία

Και η κτηνοτροφία μπαίνει στον κόσμο του IoT και της ψηφιοποιήσης. Πάλι από το Ιαπωνικό δίκτυο NTT αναπτύχθηκε ένας αισθητήρας τον οποίο φοράνε τα ζώα και παρακολουθεί σε 24ωρη βάση πολλές παραμέτρους διαβίωσης και υγείας με στόχο την βελτίωση της παραγωγής αλλά και την σωστή ανάπτυξη του ζώου με τον κτηνοτρόφο να γνωρίζει και την καλύτερη στιγμή για το άρμεγμα!

Έξυπνα και συνδεδεμένα υφάσματα

Η Deutsche Telekom στο μεγάλο εργαστήριό της στο Βερολίνο αναπτύσσει έξυπνα υφάσματα τα οποία μπορούν να έχουν τη μορφή μιας πετσέτας ή ενός χαλιού για παράδειγμα. Τα υφάσματα αντιλαμβάνονται τις κινήσεις και τη θέση του χρήστη και ενεργοποιούν διάφορες λειτουργίες στο έξυπνο σπίτι, όπως για παράδειγμα την ενεργοποίηση του Wi-Fi σε ένα ξενοδοχείο, να χαμηλώσει τα φώτα αν κάτσουμε στο σαλόνι κοκ.

Huawei 5G Router για το σπίτι

Αν και εκ πρώτης όψεως δεν του φαίνεται, είναι μια πρωτιά που με την έλευση του 5G μπορεί να αλλάξει δραματικά την πρόσβαση στο Internet και να φέρει μαζί του πολλές νέες υπηρεσίες. Για να έχετε μια εικόνα, σήμερα το ADSL και το VDSL προσφέρει ταχύτητες έως 30Mbps, η οπτική ίνα προσφέρει ταχύτητες 100-200Mbps και το 5G θα ξεκινά από τα 2-3 Gbps αρχικά τουλάχιστον. Αλλά πέρα από την ταχύτητα το άλλο μεγάλο χαρακτηριστικό του 5G είναι η μικρή καθυστέρηση στην μεταφορά των δεδομένων κάτι που κάνει δυνατές τις υλοποιήσεις εφαρμογών σε πραγματικό χρόνο όπως για παράδειγμα η τηλε-εργασία, τηλε-χειρουργική κλπ.

Φτιάξτε τα δικά σας αθλητικά παπούτσια μέσω VR και SAP

Η SAP σε κεντρικό σημείο μάλιστα στο περίπτερό της είχε μια εγκατάσταση VR μέσω της οποίας οι χρήστες – καταναλωτές μπορούν να επιλέξουν, να εξατομικεύσουν και να δοκιμάσουν αθλητικά παπούτσια και μετά να τα παραγγείλουν, με την αποστολή να γίνεται σπίτι τους.

Ο μαγικός καθρέπτης της Mastercard και της Vodafone

Σε επιλεγμένους μεγάλους retailers στην Ευρώπη, όπως στο Mango, αναμένονται να εγκατασταθούν καθρέπτες δοκιμαστηρίων οι οποίοι θα επιτρέπουν το σκανάρισμα μέσω barcode των ρούχων που δοκιμάζουμε, την επιλογή μεγέθους, χρώματος κλπ. και την άμεση αγορά τους μέσω ανέπαφης κάρτας!

Η Mercedes A-Class ανεβαίνει επίπεδο

Στο περίπτερο της Mercedes υπήρχε η νέα A-Class η οποία στο ταμπλό της έχει δυο μακρόστενες οθόνες LCD. Πέρα από τον εντυπωσιακό σχεδιασμό του εσωτερικού, το οποίο παραπέμπει σε άλλη κατηγορία τιμής, υπάρχει ένας ψηφιακός βοηθός φωνής ο οποίος και αντιλαμβάνεται τις ανάγκες του οδηγού αλλά και εκτελεί διάφορες εργασίες μέσω φωνητικών εντολών, όπως για παράδειγμα την αλλαγή του εσωτερικού κρυφού φωτισμού, τον καιρό ή την εύρεση και κλείσιμο θέσεων στάθμευσης!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις