Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Διπλό «παρών» με διακρίσεις για την Palo σε κορυφαία διεθνή γεγονότα τεχνολογίας

H Palo έδωσε διπλό «παρών» σε σημαντικά τεχνολογικά events, παγκόσμιας εμβέλειας, στο Mobile World Congress 2018, το οποίο διεξήχθη από τις 26 Φεβρουαρίου ως την 1η Μαρτίου στη Βαρκελώνη, και στο διήμερο OpenNMT Paris Workshop 2018, στις 2-3 Μαρτίου στη γαλλική πρωτεύουσα.

Η εταιρεία συμμετείχε σε όλο το φάσμα των εργασιών που διεξήχθησαν, στο πλαίσιο των GSMA Mobile Congress 2018 και MWC Brokerage 2018: Πραγματοποίησε πλήθος προγραμματισμένων διμερών συναντήσεων, με επιχειρήσεις από τον χώρο των κινητών εφαρμογών και της τεχνολογίας, εστιάζοντας στους τομείς ανάπτυξης και προώθησης καινοτόμων εφαρμογών για κινητά, mobile app analytics, τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης, αλλά και μεθόδων διαχείρισης και επεξεργασίας μεγάλου όγκου δεδομένων.

Δεδομένου ότι η εταιρεία αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη αλλά και τη μηχανική μάθηση για την εξαγωγή αυτόματων περιλήψεων και κειμένων, η συμμετοχή της σε διεθνή γεγονότα, όπως το OpenNMT Paris Workshop το οποίο διοργανώθηκε για πρώτη φορά από το HarvardNLP και τη Systran, είναι σημαντική για την εξέλιξή της.

Το OpenNMT είναι λογισμικό ανοιχτού κώδικα που στηρίζεται σε νευρωνικά δίκτυα για την αυτόματη μηχανική μετάφραση, την αυτόματη δημιουργία κειμένων και περιλήψεων. Από την έναρξή του τον Δεκέμβριο του 2016, το OpenNMT, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να είναι απλό στη χρήση διατηρώντας την αποτελεσματικότητα και την ακρίβεια της υψηλής τεχνολογίας, στοχεύει τόσο στον ακαδημαϊκό χώρο όσο και στην αγορά των εφαρμογών. Ήδη, έχει καταφέρει να κερδίσει την αγορά, λόγω της ευκολίας που προσφέρει στους developers και στο έργο τους.

Την πρώτη ημέρα του workshop στο ονομαστό Station F παρευρέθησαν τόσο στελέχη όσο και επιχειρηματίες από όλη την Ευρώπη και συζήτησαν θέματα που αφορούν την έρευνα, την καινοτομία, το engineering αλλά και την αξιολόγηση του OpenNMT. Αρχικά, έγινε μία παρουσίαση του λογισμικού αυτού, ένα πρώτο «overview» σχετικά με της δυνατότητες του και την εξέλιξη αυτού. Στη συνέχεια, έγινε ένα «industry focus», μια πιο συγκεκριμένη παρουσίαση της χρήσης της πλατφόρμας από μεγάλες εταιρείες, όπως η booking.com, η Amazon και η ebay. Επιπλέον, έγινε παρουσίαση της επισταμένης έρευνας που έχει διεξαγάγει το Facebook σχετικά με τις αυτόματες μεταφράσεις. Τέλος, συζητήθηκε η δυνατότητα μετατροπής της φωτογραφίας σε κείμενο.

Τη δεύτερη ημέρα, δύο στελέχη της Palo συμμετείχαν στο OpenNMT Hackathon 2018, στο Télécom ParisTech, μαζί με developers από συνολικά 26 χώρες, από όλη την Ευρώπη και την Κίνα. Η ομάδα της Palo χρησιμοποίησε το συγκεκριμένο λογισμικό, έφτασε στον τελικό, περνώντας με επιτυχία όλα τα ενδιάμεσα επίπεδα δοκιμών, και δοκίμασε την αυτόματη μετάφραση 1 εκατομμυρίου λέξεων από τα ρωσικά στα αγγλικά, σε λιγότερο από 1 ώρα!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις