Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Metlife ψάχνει Startups για το “collab 3.0 EMEA”

Η MetLife ανακοίνωσε το “collab 3.0 EMEA“, μια παγκόσμια πλατφόρμα ανοιχτής καινοτομίας και καλεί τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες και InsurTech Startups για συνεργασία. Παράλληλα έχει στόχο να λύσει μερικές από τις μεγαλύτερες προκλήσεις καινοτομίας της ασφαλιστικής εταιρείας σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Οι Startups θα συναγωνισθούν για μια σύμβαση ύψους 100.000 δολαρίων ΗΠΑ για την ανάπτυξη λύσεων σε όλο το μήκος της ασφαλιστικής αλυσίδας όπως η  αυξημένη “εμπλοκή” πελατών, οι πωλήσεις κ,α,  καθώς και η πιλοτική εφαρμογή αυτών των λύσεων με την MetLife EMEA.

To πρόγραμμα δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το LumenLab , το κέντρο καινοτομίας της MetLife Ασίας, με το collab 3.0 EMEA να ακολουθεί τα δύο επιτυχημένα προγράμματα collab στη Σιγκαπούρη το 2016 και την Ιαπωνία το 2017, τα οποία προσέλκυσαν 250 αιτήσεις από Ιnsurtechs σε περισσότερες από 35 χώρες.

«Επενδύουμε στον μετασχηματισμό της ασφαλιστικής βιομηχανίας αλλά και τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδράμε με τους πελάτες μας – αλλά γνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας και σε σύντομο χρονικό διάστημα. Δημιουργούμε ένα ισχυρό οικοσύστημα για το μέλλον με τη συμμετοχή Startups μέσω προγραμμάτων όπως το Collab», δήλωσε ο Zia Zaman, διευθύνων σύμβουλος της LumenLab και κύριος υπεύθυνος καινοτομίας της MetLife Asia.

Μετά από μια διαδικασία επιλογής, η MetLife θα επιλέξει οκτώ ομάδες και θα τις συνδυάσει με τις αντίστοιχες ομάδες καινοτομίας εργαζομένων στην MetLife EMEA για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των λύσεων.

Μέχρι σήμερα, η MetLife έχει συνάψει συμβάσεις άνω των 500.000 δολ. μέσω του collab στην Ασία, με αυτά τα επιχειρηματικά συμβόλαια να έχουν εξελιχθεί σε πρακτικές λύσεις που αποδίδουν αξία στην επιχειρηματική και την πελατειακή στρατηγική της MetLife.

Η MetLife συνεχίζει να βρίσκεται στην αιχμή της καινοτομίας και το collab 3.0 EMEA είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα. Αντιμετωπίζουμε τις πραγματικές επιχειρηματικές προκλήσεις από τις παγκόσμιες δραστηριότητές μας με εξωτερικές ιδέες για να δημιουργήσουμε τις καλύτερες λύσεις για τις επιχειρήσεις και τους πελάτες μας. Οι καλύτεροι των εργαζομένων μας θα υποστηρίξουν και θα συνεργαστούν με τους φιναλίστ καθ ‘όλη τη διάρκεια της διαδικασίας“, δήλωσε ο Michel Khalaf, Πρόεδρος EMEA της MetLife.

Οι φιναλίστ θα προσκληθούν να συμμετάσχουν στο συνέδριο του collab EMEA και το σχετικό Demo Day που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο 11-12 Ιουλίου 2018 για να παρουσιάσουν τις λύσεις τους όπου και θα ανακοινωθεί ο τελικός νικητής.

Αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να γίνουν εδώ μέχρι τις 20 Απριλίου 2018.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις