Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ηχηρή απουσία της Ελλάδας στις 1.000 πιο αναπτυσσόμενες εταιρείες της Ευρώπης

Στην λίστα με τις 1.000 κορυφαίες εταιρείες της Ευρώπης για το 2018 με τον μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης δεν υπάρχει καμία ελληνική! Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η απουσία της Ελλάδας από αυτή την λίστα είναι η έλλειψη ενδιαφέροντος από τους επιχειρηματίες και όχι ότι δεν υπάρχουν καινοτομικές και ισχυρές εταιρείες.
Σε κάθε περίπτωση, στη λίστα που συνθέτουν οι Financial Times (FT 1000) αποτυπώνεται η ευρωπαϊκή ανάκαμψη, μέρος της οποίας οφείλεται στις Startups και σε άλλες ραγδαία αναπτυσσόμενες εταιρείες, οι οποίες προσθέτουν θέσεις εργασίας και μεταβάλλουν το πεδίο της βιομηχανίας, στο οποίο δραστηριοποιούνται. Αυτές οι 1.000 εταιρείες προέρχονται από 31 ευρωπαϊκές χώρες και βασικό κριτήριο είναι ο ρυθμός αύξησης της κερδοφορίας τη χρονική περίοδο 2013-2016.
Το πεδίο της τεχνολογίας είναι αυτό που έχει τους περισσότερους εκπροσώπους καθώς συνεισφέρει στην Ευρωπαϊκή ανάπτυξη με 155 εταιρίες, ενώ στην κορυφή της εταιρικής λίστας βρίσκεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η βρετανική Deliveroo, η οποία και έχει εκθρονίσει τη γερμανική HelloFresh. Και οι δύο επιχειρήσεις ασχολούνται με την παράδοση φαγητών στο σπίτι.
Η  πόλη με τις περισσότερες εταιρείες στη σχετική λίστα είναι το Λονδίνο με 74, ακολουθεί το Παρίσι με 62 και αρκετά χαμηλότερα το Μιλάνο με 25. Επίσης αρκετές εταιρείες έχουν συμπεριλάβει στα καταγεγραμμένα στοιχεία και τις θέσεις εργασίας που δημιούργησαν σε αυτήν την τριετία.  Στην κορυφή βρίσκεται η  η λονδρέζικη τεχνολογική εταιρεία Endava, με περισσότερες από 2.000 θέσεις εργασίας.
Η συμμετοχή στη σχετική λίστα είναι εθελοντική και οι εταιρείες που μπορούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να προέρχονται από τις ακόλουθες χώρες:  Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Ελλάδα, Φιλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Iταλία, Λιθουανία, Λετονία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Μονακό, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Μεγάλη Βρετανία.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις