Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Λονδίνο στη κορυφή του χρηματοοικονομικού τομέα αλλά το Brexit φοβίζει

Τον τελευταίο καιρό έρχονται στο φως της δημοσιότητας έρευνες από διάφορες πηγές οι οποίες επιβεβαιώνουν ότι το Λονδίνο είναι στη “κορυφή του κόσμου” σε ότι αφορά τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες αλλά το μέλλον του είναι αβέβαιο λόγο Brexit.

Η πρώτη έρευνα προέρχεται από το Thinktank Ζ/Yen με το City του Λονδίνου να παίρνει οριακά τη πρώτη θέση από τη Νέα Υόρκη με 110 πόλεις απ΄όλο τον κόσμο να συμμετέχουν. Οι παράγοντες ήταν πολλοί και διάφοροι με τα δεδομένα να προέρχονται από την Παγκόσμια Τράπεζα, τα Ηνωμένα Έθνη, τον ΟΟΣΑ αλλά και από 2.300 στελέχη του χώρου απ΄όλο τον κόσμο. Η συγκεκριμένη λίστα περιλαμβάνει στις πρώτες πέντε θέσεις τις πόλεις: Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Χονγκ Κονγκ, Σιγκαπούρη και Τόκιο με τις μεγαλύτερες ανόδους να παρουσιάζει το Σικάγο, η Βοστόνη, το Σαν Φρανσίσκο  και το Λος Άντζελες.

Σε άλλη έρευνα της LLoyds μεταξύ 100 υψηλόβαθμων στελεχών του χρηματοοικονομικού τομέα αναφέρεται ότι το Λονδίνο αναμένεται να διατηρήσει τη δεσπόζουσα θέση του και μετά το Brexit.

Στην τελευταία έρευνα από την Duff & Phelps το Λονδίνο πήρε τη πρώτη θέση για πρώτη φορά από το 2013, με το 53% των ερωτώμενων να το υποστηρίζουν.

Οι βασικοί λόγοι για αυτές τις διακρίσεις είναι το δοκιμασμένο νομικό πλαίσιο του Η.Β. που καταλαβαίνει τις ανάγκες του χώρου και ειδικά το κανονιστικό πλαίσιο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και Startups. To εταιρικό δίκαιο σχετικά με τις αγορές, συγχωνεύσεις και χρεοκοπίες είναι εξελιγμένο και ευέλικτο ενώ θα πρέπει να γίνει ειδική αναφορά στην Χρηματοοικονομική αρχή, FCA, για την διαφάνεια της αλλά και την μεγάλη επένδυση που κάνει στο FinTech, τρέχοντας το δικό της Innovation Lab μάλιστα! Ένα γεγονός που ακούγεται περίπου σαν Επιστημονική Φαντασία σε χώρες όπως η Ελλάδα…

Δυστυχώς όμως και στις τρεις έρευνες το Brexit κρέμεται σαν βαριά σκιά πάνω από το Λονδίνο με τους περισσότερους συμμετέχοντες και ειδικά τα στελέχη της αγοράς να το θεωρούν σαν μεγάλη απειλή στη πρωτοκαθεδρία του Λονδίνο στον χρηματοοικονομικό χώρο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις