Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Κώστας Οικονομόπουλος: “Η CUBE RM είναι μια ‘ώριμη’ Startup”

Με το βλέμμα αποκλειστικά στραμμένο στο διεθνές στερέωμα σε επίπεδο πελατών, η Cube Revenue Management κατάφερε πρόσφατα να αντλήσει “φρέσκα” κεφάλαια χρηματοδότησης εκ μέρους του Marathon Venture Capital, προκειμένου να υποστηρίξει την περαιτέρω ενδυνάμωση της εξωστρέφειάς της.

Στο πλαίσιο αυτό προχωρά στη δημιουργία γραφείων σε σειρά από Ευρωπαϊκές χώρες και εν συνεχεία στις ΗΠΑ, να ενισχύσει τον τομέα του R&D με περισσότερο ταλέντο που θα αξιοποιήσει στο έπακρο τα skills του ώστε να παράγει νέες καινοτόμες λύσεις και εφαρμογές λογισμικού, καθώς επίσης και η οργάνωση σε σύγχρονα επαγγελματικά πλαίσια των τμημάτων πωλήσεων και marketing προκειμένου να υπάρξει ακόμη πιο αποτελεσματική διείσδυση στο πολυεθνικό πελατολόγιο.

Η Marathon VC επενδύει στην πολλά υποσχόμενη Cube RM

Απώτερος σκοπός; “Η δημιουργία μιας πραγματικά ισχυρής εταιρείας με διεθνή ορίζοντα, που θα αποτελεί σημείο αναφοράς στον κόσμο των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων και των πολυεθνικών οργανισμών για τις εξειδικευμένες λύσεις, τις εφαρμογές και τα εν γένει προϊόντα που διαθέτει στο πορτφόλιό της”, όπως υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο Κώστας Οικονομόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Cube RΜ.

Δεν θα αποτελούσε υπερβολή να ισχυριστεί κάποιος πως η Cube αποτελεί μια “ώριμη” Startup, η οποία χάρη στις λύσεις software της, έχει καταφέρει να διαθέτει ένα εκτενές πελατολόγιο στο εξωτερικό, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μια φάση ραγδαίας ανάπτυξης. Στοιχεία, που συνέβαλαν καταλυτικά ώστε πρόσφατα να αντλήσει χρηματοδότηση από το Marathon Venture Capital. Αναφορικά με την έννοια της “ώριμης” Startup, εδράζεται πρωτίστως στην ύπαρξη προϊόντος, το οποίο ειρήσθω εν παρόδω χρησιμοποιείται από χιλιάδες χρήστες επιχειρήσεων σε διεθνές επίπεδο, αλλά και πελατών.

Στόχος η Cube RM να βρίσκεται στην “καρδιά”
των πολυεθνικών και πολύ μεγάλων επιχειρήσεων!

Από την πλευρά της, η Cube Revenue Management δραστηριοποιείται στον ευρύτερο τομέα του Revenue management με εξειδικευμένες λύσεις και εφαρμογές λογισμικού. “Για την ακρίβεια, προσφέρουμε μία σουίτα λογισμικού που βοηθά τις μεγάλες επιχειρήσεις να διαχειριστούν ολοκληρωμένα τις προσφορές πωλήσεων, από απλές προτάσεις μέχρι πολύπλοκους διαγωνισμούς, και να εντοπίσουν την καλύτερη τιμή για τον πελάτη οδηγώντας σε μεγαλύτερη παραγωγικότητα και αύξηση εσόδων”, τονίζει ο κ. Οικονομόπουλος και συνεχίζει: “Απώτερος σκοπός της συγκεκριμένης ειδίκευσης είναι η διαχείριση και βελτιστοποίηση ταυτόχρονα την αποτελεσματικότητα των μεγάλων επιχειρήσεων και οργανισμών. Συνήθως πρόκειται για πολύ μεγάλες, αλλά και πολυεθνικές επιχειρήσεις οι οποίες πραγματοποιούν ετήσιο κύκλο εργασιών μεγαλύτερο των 200-300 εκατομμυρίων ευρώ. Ως Cube RM επιδιώκουμε να πραγματοποιούμε πωλήσεις αποκλειστικά στο εξωτερικό και δη στα headquarters των μεγάλων επιχειρήσεων και των πολυεθνικών οργανισμών. Πάντοτε, βέβαια, διατηρώντας στην Ελλάδα ένα ανεπτυγμένο όσο και παραγωγικό τμήμα έρευνας και ανάπτυξης (R&D)”.

Σήμερα, στο τελευταίο, απασχολούνται 8 άτομα, ενώ σε βάθος τριετίας ο συγκεκριμένος αριθμός αναμένεται να διαμορφωθεί σε 20 με 25. Παράλληλα, στους προσεχείς σχεδιασμούς της διοίκησης της Cube RM είναι η δημιουργία γραφείων σε ορισμένες χώρες στην Ευρώπη, γεγονός στο οποίο και αναμένεται να συμβάλουν τα ληφθέντα κεφάλαια της χρηματοδότησης εκ μέρους της Marathon Venture Capital. Την ίδια στιγμή, τα στελέχη της εταιρείας επεξεργάζονται πλάνα για την επέκτασή της και στις πέραν του Ατλαντικού ακτές και δη στις ΗΠΑ.

Χρηματοδότηση – “κλειδί για το επόμενο βήμα της Cube RM

Όπως τονίζει ο κ. Οικονομόπουλος, η εν λόγω χρηματοδότηση αναμένεται να αξιοποιηθεί προς τρεις ευρύτερες κατευθύνσεις.

“Συγκεκριμένα, μας ενδιαφέρει να ισχυροποιήσουμε περαιτέρω το τμήμα του R&D μας, καθώς μέσω αυτού θα είμαστε σε θέση να αναπτύξουμε νέα προϊόντα που με την σειρά τους θα μας αποφέρουν καινούριους όσο και περισσότερους πελάτες, ενώ θα μας “εισάγουν” σε νέες αγορές. Αντίστοιχη στρατηγική βήμα-βήμα ανάπτυξης θα επιχειρήσουμε να ακολουθήσουμε και στους τομείς των πωλήσεων και του marketing, προκειμένου να δημιουργήσουμε μια πραγματικά ισχυρή εταιρεία με διεθνή ορίζοντα, που θα αποτελεί σημείο αναφοράς στον κόσμο των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων και των πολυεθνικών οργανισμών για τις εξειδικευμένες λύσεις, τις εφαρμογές και τα εν γένει προϊόντα που διαθέτει στο πορτφόλιό της και αυτή τη στιγμή απευθύνεται στους τομείς των life sciences που περιλαμβάνει – μεταξύ άλλων – φαρμακευτικές εταιρείες, ανάπτυξης και διάθεσης ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού κ.ο.κ., των FMCG ή αλλιώς των καθημερινών καταναλωτικών αγαθών, όπως τρόφιμα, ποτά, αναψυκτικά και οτιδήποτε διατίθεται σε σούπερ μάρκετ, καθώς επίσης και της υψηλής τεχνολογίας και δη στους υποτομείς της κατασκευής ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών”.

Από αριστερά οι: Φίλιππος Κυτίνος, Κώστας Οικονομόπουλος και Γιώργος Μπορέτος.

Ο Κώστας Οικονομόπουλος

Ο Κώστας Οικονομόπουλος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην χώρα μας εδώ και τουλάχιστον δύο δεκαετίες, ενώ στον τομέα του λογισμικού διαθέτει ευπρόσωπη παρουσία κατά την τελευταία δεκαετία. Ηγείται δε μιας ξεχωριστής εταιρείας η οποία μηχανογραφεί μικρές και μεσαίες εκτυπωτικές μονάδες τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, με σημαντικό πελατολόγιο σε αμφότερες τις αγορές.

Υπενθυμίζεται πως ιδρυτές της Cube Revenue Management είναι οι κ.κ. Κώστας Οικονομόπουλος, CEO, Γιώργος Μπορέτος, CMO και Φίλιππος Κυτίνος, CTO της εταιρείας.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις