Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Αλέξης Τσίπρας: “Μεγάλη η βαρύτητα της νεοφυούς επιχειρηματικότητας για την έξοδο από τη κρίση”

Ειδική αναφορά στην βαρύτητα της νεοφυούς επιχειρηματικότητας έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κλείνοντας τις εργασίες του Digital Economy Forum 2018 του ΣΕΠΕ.

Το EquiFund θα στηρίξει την αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων με τρία Ταμεία: το «Παράθυρο Καινοτομίας» για τη δημιουργία νεοφυών επιχειρήσεων και με άλλα δύο Ταμεία για τη στήριξη της λειτουργίας καινοτόμων επιχειρήσεων σε πρώιμο αλλά και στο στάδιο της ωρίμανσης” τόνισε, ανεβάζοντας μάλιστα την σχετική αναφορά στον λογαριασμό του στο Twitter.

Oι συχνές αναφορές του πρωθυπουργού στην νεοφυή επιχειρηματικότητα, τόσο στο φόρουμ του ΣΕΠΕ όσο και στην μεγάλη εκδήλωση του Equifund, δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός πιστεύει ότι οι νέοι επιχειρηματίες μπορεί να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην έξοδο της χώρας από την κρίση.
Οι άνθρωποι που ασχολούνται με την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες είναι η νέα πρωτοπορία, η κρίσιμη ομάδα ανθρώπων που θα συνδέσουν την ελληνική οικονομία με το μέλλον της καινοτομίας και των τεχνολογικών εξελίξεων“, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
Σήμερα, περισσότεροι από δέκα χιλιάδες Έλληνες απασχολούνται σε καινοτόμες εταιρείες τεχνολογίας που έχουν έδρα στη χώρα και εσείς μπορείτε να γίνετε παράδειγμα προς μίμηση τόσο για τους επόμενους ταλαντούχους νέους αυτού του τόπου, αλλά και για αυτούς που απογοητευμένοι εγκατέλειψαν τη χώρα μας για να δημιουργήσουν στο εξωτερικό», είπε ο πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε πως η γνώση είναι ένα από τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα κι αυτό μας αναγνωρίζεται διεθνώς γιατί, δυστυχώς στο εξωτερικό απασχολούνται σήμερα χιλιάδες καταρτισμένοι νέοι και νέες μας, που η κρίση τους ανάγκασε να φύγουν από τη χώρα.

Με το νέο αναπτυξιακό Νόμο και την αύξηση των πόρων για έρευνα και καινοτομία στο 1% του ΑΕΠ, για πρώτη φόρα στα χρόνια της κρίσης, όπως είπε, «επιχειρούμε για πρώτη φορά να φέρουμε τα Πανεπιστήμια, τα ερευνητικά μας κέντρα και το ανθρώπινο κεφάλαιο της χώρας μας στο επίκεντρο του αναπτυξιακού μας σχεδιασμού».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις