Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Revolut – TransferWise: Μονομαχία στο El FinΤech!

Ενώ οι FinTech τράπεζες στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία προχωράνε με κάπως πιο αργά βήματα, η Revolut με 250 εκατ. δολ. πρόσφατη χρηματοδότηση στη τράπεζα, αλλά και TransferWise κάνουν σπρίντ!

Πριν δυο εβδομάδες η Revolut παρουσίασε την υπηρεσία αποταμίευσης Vault όπου οι χρήστες μεταφέρουν εκεί στρογγυλοποιημένα τα ρέστα  από τις συναλλαγές τους έτσι ώστε να επιτύχουν στο μέλλον διάφορους στόχους αγορών.

Πάνω από 150.000 χρήστες χρησιμοποιούν ήδη την υπηρεσία έχοντας αποταμιεύσει 5 εκατ. λίρες! Με τα πιο δημοφιλή νομίσματα να είναι τα Ευρώ, οι Λίρες Αγγλίας και το Πολωνικό Ζλότι. Εκτός από την προσωπική αποταμίευση προσφέρεται η δυνατότητα για δωρεά των ποσών σε κοινωφελή ιδρύματα.

Αναφορικά με τις αγοραπωλησίες κρυπτονομισμάτων που ήδη προσφέρει η Revolut, στα Bitcoin, Ethereum και Litecoin θα προστεθούν τα Bitcoin Cash και Ripple μέχρι τις αρχές καλοκαιριού!

Τέλος, και η Revolut ετοιμάζει τη δική της μεταλλική χρεωστική κάρτα Mastercard Platinum (κεντρική φωτογραφία) η οποία θα προσφέρει μεταξύ άλλων και επιστροφή 1% σε όλες τις αγορές που πραγματοποιούνται στα 25 νομίσματα που υποστηρίζει.

H TransferWise δίνει έμφαση στις ανάγκες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ανακοίνωσε προχθές τη δυνατότητα πραγματοποίησης μαζικών πληρωμών, 1.000 ταυτόχρονα συγκεκριμένα, για μισθοδοσία ή για προμηθευτές και συνεργάτες σε όλο τον κόσμο. Αυτή η ανακοίνωση ακολούθησε την ανακοίνωση ότι 1 δισ. δολ. έχει κατατεθεί στον καινούργιο τραπεζικό λογαριασμό που προσφέρει, με το 1/3 του ποσού να προέρχεται από ΜμΕ επιχειρήσεις οι οποίες πληρώνουν μια χαμηλή προμήθεια 0,6 – 0,9%.

Φυσικά, η υπηρεσία στοχεύει και μεγάλες επιχειρήσεις οι οποίες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στις μαζικές πληρωμές μέσω API απευθείας από τα λογιστικά προγράμματα τους.

Τέλος, η TransferWise αναμένεται να λανσάρει την χρεωστική κάρτα της, η οποία συνδέεται με τον τρεχούμενο λογαριασμό που προσφέρει, και στις ΗΠΑ μετά την Ευρώπη. Η TransferWise βρίσκεται επίσης σε διαδικασία απόκτησης άδειας έκδοσης ψηφιακού χρήματος όπου χρειάζεται, π.χ. στις ΗΠΑ, μια και θέλει να σταματήσει την εξάρτηση της από τις τράπεζες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις