Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Συμβουλές γιατρών σύντομα σε Smartphones της Samsung μέσω Babylon!

H Babylon είναι μια MedTech Startup του Ηνωμένου Βασιλείου η οποία έχει φτιάξει έναν ιατρό-chatbot και αυτοματοποιεί την πρώτη διαλογή ασθενών μέσω AI.

Μετά τον πρώτο έλεγχο η εφαρμογή, και ανάλογα τα συμπτώματα, παραπέμπει τον ασθενή σε κανονικό ιιατρό μέσω τηλεδιάσκεψης.
Η Samsung θα συνεργαστεί με την Babylon και θα προσφέρει πρόσβαση σε γιατρούς μέσω της πλατφόρμας της Babylon αλλά και μέσω του Health App της ίδιας.

Οι ασθενείς είτε θα πληρώνουν 25 λίρες για μια video-επίσκεψη στον κατάλληλο ιατρό είτε 50 λίρες τον χρόνο συνδρομή με συγκεκριμένο αριθμό ραντεβού. Η Samsung θα πληρώνει μια άδεια χρήσης στην Babylon και θα μοιράζονται τα έσοδα από την υπηρεσία.

Σε κάθε περίπτωση είναι μια τεράστια επιτυχία της Babylon δεδομένης της δημοφιλίας και των μεριδίων αγοράς της Samsung, με την Startup να έχει συνάψει παρόμοια συνεργασία με την Tencent για το WeChat. Αρχικά η υπηρεσία θα προσφέρεται στο Ηνωμένο Βασίλειο και αργότερα στις χώρες που θα ανοίγουν με τοπικές συνεργασίες προφανώς.

Η Babylon έχει αυτή τη στιγμή 1,4 εκατ. χρήστες με πάνω από τους μισούς να βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο και με βάση τη τελευταία χρηματοδότηση της Startup 1,5 έτος πριν η αξία της είχε διαμορφωθεί στα 280 εκατ. δολ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times όμως, η Babylon έχει μια μάλλον προβληματική συνεργασία με το Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου και ενώ πληρώνεται για κάθε ραντεβού που πραγματοποιεί έχει δεχτεί κατηγορίες ιατρών ότι επιλέγει τους ασθενείς που ταιριάζουν καλύτερα στο chatbot, κάτι βέβαια που αρνείται η εταιρεία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις