Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Συνεργασία της 2ης μεγαλύτερης γαλλικής τράπεζας με την TransferWise!

Η συνεργασία μεταξύ Fintechs είναι κάτι το λογικό και αναμενόμενο, αλλά άμεσες συνεργασίες μεταξύ τραπεζών και Startups δεν είναι κάτι το σύνηθες, τουλάχιστον προς το παρόν.

Οι τράπεζες φυσικά και δεν γινόταν να μείνουν εκτός ψηφιακού παιχνιδιού, προσπαθούν να ακολουθήσουν το κύμα του Fintech και να μετεξελιχθούν σε εύχρηστες ψηφιακές υπηρεσίες για το ευρύ κοινό, εκεί που χτυπάνε “αλύπητα” οι Fintech Startups.

Συνήθως με τη φόρα και την κουλτούρα που έχουν αλλά και με τον βαθμό που επιθυμούν να “ακουμπήσουν” τις Startups, οι τράπεζες υλοποιούν τα νέα προϊόντα τους εσωτερικά και επιλεκτικά επενδύουν σε Startups ή προχωρούν σε εξαγορές.

Στην περίπτωση της δεύτερης μεγαλύτερη τράπεζας της Γαλλίας, το Groupe BPCE επιλέχθηκε η άμεση συνεργασία με την TranferWise η οποία θα προσφέρει τη γνωστή υπηρεσία μεταφοράς χρημάτων σε όλο τον κόσμο μέσα από την εφαρμογή της τράπεζας στα Smartphones αρχές του 2019.

Πρόκειται για τη πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο και δείχνει πώς μια υπηρεσία που βρίσκεται στον τραπεζικό πυρήνα  μπορούσε και έπρεπε να γίνει disrupt μια και προφανώς υπήρχαν τα περιθώρια, με τις τράπεζες είτε να αδυνατούν είτε να μην επιθυμούσαν να κάνουν κάτι για αυτό.

Η TransferWise ιδρύθηκε το 2011 και σήμερα διακινεί 2 δισ. ευρώ τον μήνα, έχει πάνω από 3 εκατ. χρήστες και έχει σηκώσει 400 εκατ. δολ.. Στα πρώτα της χρόνια η TransferWise είχε μια πιο επιθετική επικοινωνιακή πολιτική απέναντι στις τράπεζες, όπως έχει τώρα η Revolut, πλέον όμως φαίνεται ότι επιζητεί της συνεργασίες όχι μόνο με άλλες Startups αλλά και με τράπεζες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις