Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Apivita: Η πρώτη ελληνική εταιρεία με πιστοποίηση Β Corporation

Η πρώτη ελληνική επιχείρηση που απέκτησε την πιστοποίηση Β Corporation έγινε η εταιρεία καλλυντικών Apivita, (η οποία έχει εξαγοραστεί το 2017 από την Ισπανική Puig), καταφέροντας με αυτό το τρόπο να γίνει μέλος ενός διεθνούς δικτύου εταιρειών και οργανισμών που συνδυάζουν την επιχειρηματικότητα με την κοινωνική ευημερία και την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων.

Οι B Corp πιστοποιημένες εταιρείες ακολουθούν τα υψηλότερα πρότυπα στις κοινωνικές και περιβαλλοντικές τους επιδόσεις, διέπονται από διαφάνεια και νομική ευθύνη και φιλοδοξούν να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των κοινωνικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων.

Σε παγκόσμια κλίμακα, το δίκτυο των πιστοποιημένων B Corp εταιρειών αποτελείται από περισσότερες από 2.500 εταιρείες σε 130 κλάδους, εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε 50 χώρες.

Όπως επισημαίνει η ελληνική εταιρεία σε σχετική ανακοίνωσή της, “είμαστε περήφανοi που η APIVITA ανήκει στο δίκτυο των B Corp εταιρειών, καθώς από το 1979 έως σήμερα, η αειφορία αποτελεί βασικό πυλώνα της επιχειρηματικής στρατηγικής της, έχοντας στο DNA της την Κοινωνική Υπευθυνότητα. Όλες οι δραστηριότητες στις οποίες εμπλεκόμαστε, όλες μας οι πολιτικές και οι δράσεις θέλουμε να έχουν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία, την αγορά και φυσικά στο περιβάλλον. Αυτοί είναι άλλωστε και οι τομείς στους οποίους εξετάζονται οι εταιρείες προκειμένου να πιστοποιηθούν ως B Corp“.

Επιπλέον, προσθέτει η εταιρεία, “η απόκτηση αυτής της διεθνούς πιστοποίησης ενδυναμώνει τη δέσμευσή μας για αειφόρο και κοινωνικά υπεύθυνη λειτουργία, σε συνδυασμό με την Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης που πρόκειται να δημοσιεύσει η APIVITA, και η οποία θα είναι πιστοποιημένη με τα νέα GRI Standards

Όπως υπογραμμίζεται, “για την APIVITA η συμμετοχή της στο κίνημα B Corp είναι στρατηγικής σημασίας και θα συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη της εταιρείας, στη στρατηγική αειφορίας και στην ανάπτυξη νέων συνεργιών. Ταυτόχρονα θα αποτελέσει έμπνευση και παράδειγμα προς μίμηση για όλους ότι δεν αρκεί μια εταιρεία να είναι «Η καλύτερη στον κόσμο» αλλά «Η καλύτερη για τον κόσμο»

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις