Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι τομείς που έχει βάλει στο στόχαστρο η Samsung NEXT!

Νέους επενδυτικούς στόχους στα πεδία του Internet of Things, του Βlockchain και της ασφάλειας της πληροφορίας έχει αναπτύξει η Samsung Electronics, μέσω της θυγατρικής Samsung NEXT.

Όπως αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Raymond Liao, στο Digitimesη Samsung NEXT που δημιουργήθηκε το 2013 για να βρει νέες αναπτυξιακές ευκαιρίες που θα καθορίσουν τις τεχνολογικές εξελίξεις μέσα στην επόμενη δεκαετία, διαθέτει κεφάλαια της τάξεως των 150 εκατ. δολαρίων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της Samsung να ενισχύει Startups που δραστηριοποιούνται στο χώρο του λογισμικού και των καινοτόμων υπηρεσιών.

Ο επενδυτικός βραχίονας του πολυεθνικού κολοσσού, Samsung NEXT Ventures, έχει επενδύσει τα πέντε τελευταία έτη σε συνολικά 78 startups. Το, 70% εξ αυτών έχει έδρα στις ΗΠΑ, το 25% στο Ισραήλ, ενώ έχει επενδύσει επίσης σε μία εταιρεία στην Κίνα και σε τρεις στην Ινδία. Επίσης, έχει εξαγοράσει 16 Startups, επτά εκ των οποίων έχει πλήρως ενσωματώσει στην εταιρική της δομή, συμπεριλαμβανομένης της δικής μας Innoetics.

Η εταιρεία επικεντρώνει τις επενδύσεις της σε επιχειρήσεις που μπορούν να αναπτύξουν άνετα αποκεντρωμένες υπηρεσίες σε τομείς όπως AI, IoT, VR/AR, blockchain και edge computing,

Νέες ευκαιρίες εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν εφόσον αμφισβητηθεί η κυριαρχία των μεγάλων «παικτών» της αγοράς στα big data. Εκεί ίσως υπάρξουν περιθώρια ανάπτυξης για τις υφιστάμενες μικρές επιχειρήσεις. με τρόπο που θα εγγυηθεί την επιτυχία και θα ωφελήσει περισσότερο τους τελικούς καταναλωτές.

Οι Startups στον τεχνολογικό κλάδο και οι μικρότερες επιχειρήσεις συνήθως δεν έχουν επάρκεια πηγών στα big data και τους αλγόριθμους προκειμένου να αναπτύξουν τις διάφορες εφαρμογές. Συνεπώς, αν οι πηγές μπορούν να αποκεντρωθούν για κοινή χρήση από περισσότερες εταιρείες, τότε, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Samsung NEXT, μπορούν να προκύψουν νέα επιχειρηματικά μοντέλα αλλά και σενάρια για την ανάπτυξη του τεχνολογικού τομέα γενικά.

Αναφέροντας τέλος ένα παράδειγμα για να γίνει περισσότερο κατανοητός, μίλησε για μία από τις εταιρείες που επένδυσε η Samsung NEXT, την Startup Filament, η οποία παρέχει προς ενοικίαση hardware για blockchain και λύσεις λογισμικού, επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο στους νέους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία που είναι αποθηκευμένα στον αρχικό εξοπλισμό του hardware.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις