Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Public Startup Crash-Courses by Startupper.gr: Πώς θα οργανώσετε την startup σας ως μεγάλη εταιρεία (video + slides)

Τα Public Stores και το Startupper.gr, η πρώτη ελληνική online έκδοση αφιερωμένη στις startup εταιρείες, φιλοξένησαν μία ακόμη εκδήλωση για την startup επιχειρηματικότητα. Τρίτος προσκεκλημένος την Τρίτη 4 Νοεμβρίου στο Public Συντάγματος ήταν ο Παναγιώτης Καραλίβανος, ο οποίος ανέλυσε το θέμα “Σκέψου ως Startup, Οργανώσου ως Μεγάλη Εταιρεία: Hands-on παραδείγματα“.

Ο ομιλητής, με 15χρονη εμπειρία στη συμβουλευτική επιχειρήσεων, ξεκίνησε την παρουσίασή του με ορισμένα πρακτικά ζητήματα, όπως οι διάφορες μορφές εταιρειών και τα θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας, τα οποία πάντοτε απασχολούν τις νεοσυστασόμενες τεχνολογικές εταιρείες.

Στη συνέχεια ο Π. Καραλίβανος, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ΝΗΡΗΙΣ ΑΕ, κατέθεσε μία σειρά από προτάσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην χώρα, όπως η πρόβλεψη για business angels και crowdfunding, η προαιρετική ασφάλιση στο Δημόσιο και η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και άλλες.

Μεγάλο μέρος της ομιλίας του αφορούσε στις ευθύνες που έχουν οι startups απέναντι στην ίδια την εταιρεία, στους μετόχους ή στους επενδυτές τους, στους εργαζομένους τους και στην κοινωνία. Προκειμένου να ανταποκριθούν σε αυτές τις ευθύνες και να αποφύγουν τυχόν προβλήματα, ο Π. Καραλίβανος έδωσε πρακτικές συμβουλές στους παρευρισκόμενους.

Επιπλέον, προκειμένου να παρακινήσει τις startups να οργανωθούν ως μεγάλες εταιρείες, ανέλυσε τέσσερις παράγοντες:
– Συστήματα διαχείρισης
– Τυποποιημένες διαδικασίες
– Επιχειρηματική ανάλυση
– Συνεχή βελτίωση

Έδωσε επίσης μεγάλη σημασία στην ανάλυση των δεδομένων μίας επιχείρησης μέσω κατάλληλων λογισμικών και πώς θα πρέπει η εταιρεία να τα επεξεργάζεται.

Στο τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε διαδραστική συζήτηση μεταξύ του Π. Καραλίβανου και του κοινού, με τον ομιλητή να απαντά στις ερωτήσεις και να δίνει ακόμη περισσότερες χρηστικές συμβουλές.

Δείτε παρακάτω τα slides και το βίντεο από την παρουσίαση του Παναγιώτη Καραλίβανου

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις