Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

WeWork: Με ρυθμό 70%! τρέχουν τα φετινά έσοδα

Υψηλότερα κατά 70% περίπου αναμένεται ότι θα είναι τα φετινά έσοδα της γνωστής εταιρείας διάθεσης συνεργατικών χώρων WeWork, όπως σύμφωνα με την εταιρεία προκύπτει από τις οικονομικές επιδόσεις του πρώτου τριμήνου.

Ειδικότερα. σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα της διοίκησης της εταιρείας που περιήλθε στην κατοχή του Axios, τα έσοδα προβλέπεται ότι θα εκτιναχθούν στο 1,5 δισ. δολάρια βάσει των οικονομικών αποτελεσμάτων της περιόδου Ιανουαρίου-Μαρτίου.

Αυτή την περίοδο η WeWork είναι σε αναζήτηση νέας χρηματοδότησης, που εφόσον την εξασφαλίσει θα ανεβάσει την αποτίμηση της στα 35 δισ. δολάρια. Ενδεικτικό της αισιοδοξίας της αγοράς για τις προοπτικές της εταιρείας είναι και το γεγονός ότι τα ομόλογα που εξέδωσε πρόσφατα διαπραγματεύονται υπέρ το άρτιο (σ.σ. δηλαδή πάνω από τις 100 μονάδες που θεωρητικά είναι η τιμή έκδοσης κάθε ομολόγου).

Επιπλέον, σε ότι αφορά τις οικονομικές επιδόσεις του πρώτου τριμήνου, σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα:

– Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 110% στα 342 εκατ. ευρώ.
– Η πρόβλεψη για ετήσια έσοδα 1,5 δις δολάρια προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό των εσόδων Μαρτίου επί 12. Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι η εταιρεία εμμένει στις προβλέψεις για συνολικά έσοδα 2,3 δις δολάρια κατά τη φετινή χρήση, βάσει των εκτιμήσεων για την ανάπτυξη της.
– Σε επίπεδο τελικού αποτελέσματος (καθαρά μετά από φόρους) δεν αναφέρεται το ύψος των ζημιών, αλλά η WeWork παραμένει ζημιογόνος.
– Σε ότι αφορά τα ταμειακά διαθέσιμα, αν και η εταιρεία δεν αναφέρει συγκεκριμένο νούμερο, ωστόσο κατά την πρόσφατη έκδοση ομολόγων είχε πει ότι διαθέτει συνολικά περί τα 2,8 δις δολάρια, συμπεριλαμβανομένων των εσόδων από το ομόλογο, καθώς και 600 εκατομμύρια που έχουν δεσμευθεί αλλά δεν έχουν ακόμη εισπραχθεί από το βασικό μέτοχο της εταιρείας, την Softbank.
– Το ποσοστό πληρότητας των χώρων που διαθέτει αυξήθηκε σε 82% από 73% ένα χρόνο νωρίτερα. Η αύξηση αυτή κρίνεται ως μικρή δεδομένης της ραγδαίας επέκτασης της εταιρείας (σε επιπλέον εννέα χώρες και 33 πόλεις).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις