Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τα προσωπικά δάνεια εκτοξεύονται στο FinTech και η επιτυχία της Marcus

Μια κατηγορία καταναλωτικών δανείων με την ταχύτερη ανάπτυξη είναι τα προσωπικά δάνεια, μια και τα ανεξόφλητα υπόλοιπα σημείωσαν άνοδο κατά 18%, στα 120 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2018. Αλλά και το ποσοστό των δανείων αυτών που προέρχονται από το FinTech αυξάνεται σημαντικά: από το 1% των προσωπικών δανείων το 2010, άγγιξαν το 36% το 2017, σύμφωνα με το Bloomberg.

Εταιρείες όπως η Prosper Marketplace, η Social Finance και η LendingClub είναι τα δυνατά ονόματα στον χώρο του FinTech αναφορικά με τα προσωπικά δάνεια. Η LendingClub, για παράδειγμα, ανέφερε σε αναφορά της στο χρηματιστήριο ότι τα προσωπικά δάνεια αυξήθηκαν 20% μέσα σε ένα χρόνο, σε 2,1 δισ. δολάρια., με τις παραδοσιακές τράπεζες να μπαίνουν πιο δυναμικά στο χώρο με ψηφιακές υπηρεσίες.

Παράλληλα, μεγάλα ονόματα όπως η Goldman Sachs ενίσχυσε την παρουσία της στην αγορά καταναλωτικών δανείων, αυξάνοντας πρόσφατα το μέγιστο μέγεθος του δανείου από $30.000 σε $40.000. Επιπρόσθετα τον περασμένο Οκτώβριο, η Goldman Sachs εγκαινίασε την ψηφιακή υπηρεσία Marcus, μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που προσφέρει μη εγγυημένα προσωπικά δάνεια στους καταναλωτές.

Για πολλούς που διαχειρίζονται πληρωμές χρεών με πιστωτικές κάρτες υψηλού επιτοκίου, ένα απλό προσωπικό δάνειο είναι μια καλύτερη λύση“, δήλωσε ο Harit Talwar, επικεφαλής της Marcus. “Η Marcus προσφέρει μια επιλογή για τους καταναλωτές που αναζητούν μια απλούστερη εναλλακτική λύση στο δανεισμό με πιστωτικές κάρτες, όπου τα επιτόκια μπορούν να αλλάξουν και να υπάρχουν τέλη“.

Η Marcus είναι ήδη μια μεγάλη επιτυχία για την Goldman Sachs, έχει ήδη δανείσει περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια και τον περασμένο Νοέμβριο η Goldman αποκάλυψε ότι μπορεί να φτάσει τα 13 δισεκατομμύρια δολάρια σε νέα καταναλωτικά δάνεια τα επόμενα τρία χρόνια!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις