Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Επένδυση 100 εκατ. δολαρίων σε Ισραηλινές blockchain Startups από την Τσεχία!

Το ότι οι τεχνολογικές Startups είναι ο τόπος αναζήτησης των επόμενων μονόκερων είναι γνωστό σε όλους όσους ασχολούνται με το οικοσύστημα, ακόμα και σε όσους έχουν έστω και επιφανειακή ενασχόληση με την Startup σκηνή. Ειδικά όσο μπαίνουμε σε εξειδικεύσεις μέσα στην τεχνολογία, η κατάσταση αποκτάει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον. 

Αν βάλουμε και την μαγική λέξη blockchain στο μείγμα, τότε το αποτέλεσμα είναι σχεδόν εκρηκτικό.

Η Τσεχική εταιρεία επενδύσεων Benson Oak Ventures ανακοίνωσε μια επένδυση ύψους 100 εκατ. δολαρίων στην Ισραηλινή Startup σκηνή, σε εταιρείες με έμφαση στο blockchain. Ήδη έχει συγκεντρώσει 25 εκατ. δολάρια, στα οποία θα προστεθούν άλλα 75, με την εταιρεία να εκφράζει με κάθε τρόπο την πίστη της για τις δυνατότητες τόσο του Ισραήλ όσο και των τοπικών νεοφυών εταιρειών.

Πιστεύω ότι υπάρχουν μεγάλοι επιχειρηματίες στο Ισραήλ που οδηγούν τις πλατφόρμες του μέλλοντος, δημιουργώντας και και κάνοντας disrupt στην υπάρχουσα τεχνολογία blockchain“, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Benson Oak Robert Cohen στην Jerusalem Post, προσθέτοντας: “Μετακόμισα στο Ισραήλ πριν έξι χρόνια με πάθος να φτιάξω εταιρείες. Έφτιαξα την Benson Oak Ventures σαν μια καινούργια πλατφόρμα η οποία θα μπορεί να παρέχει οικονομική και επιχειρησιακή βοήθεια στους καλύτερους νέους επιχειρηματίες του Ισραήλ και όλου του κόσμου“.

Η Benson μπορεί να μπήκε πρόσφατα στον αστερισμό του Blockchain, όμως έχει μεγάλο και ένδοξο παρελθόν στην τεχνολογία, καθώς το 2003 άντλησε πάνω από 5 δισ. δολάρια με το πρώτο της fund, στο χαρτοφυλάκιο του οποίου βρισκόταν και το διάσημο πια πρόγραμμα προστασίας υπολογιστών AVG.

Από την άλλη το blockchain έχει αρχίσει και γιγαντώνεται στο Ισραήλ, με την κυβέρνηση της χώρας να υιοθετεί μια πρακτική στάση απέναντι του, εξετάζοντας την χρήση blockchain σε κυβερνητικές υπηρεσίες αλλά και γενικότερα σε όλες τις κρατικές δομές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις