Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Moxy: Η Startup που αγόρασε 60 Airbus!

Αν και ακόμα συζητάμε με τους συναδέλφους και με founders για το ποια εταιρεία θεωρείται Startup και ποια όχι, αν και φυσικά υπάρχουν κριτήρια, όταν διαβάζεις ότι μια Startup συνάπτει συμφωνία με την Airbus για την προμήθεια 60 αεροσκαφών Α220-300, όπως και να το δεις “υπάρχει θέμα”.

Ο Ιδρυτής της αεροπορικής εταιρείας JetBlue, David Neeleman, υπέγραψε πρόσφατα ένα μνημόνιο συνεργασίας με την Airbus στο Ηνωμένο Βασίλειο με την προοπτική αγοράς 60 μικρομεσαίων αεροπλάνων A220-300, 140-160 θέσεων, για την νέα αμερικανική Startup, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση τύπου της Airbus.

Σύμφωνα με pitch decks που διέρρευσαν η εταιρεία αναφέρεται σαν Moxy και θα καλύπτει εγχώριες και διεθνείς γραμμές, χαμηλού κόστους, μια και τα αεροσκάφη αυτά είναι τα Bombardier CS300, την παραγωγή των οποίων απέκτησε η Airbus τον περασμένο Οκτώβριο.

Σε κάθε περίπτωση το pitch του Neeleman φαίνεται ότι πήγε καλά στους επενδυτές μια και το κόστος των 60 αεροσκαφών ξεπερνάει τα 3 δισ. δολ. με τις εκπτώσεις που γίνονται!
Βέβαια κάθε άλλο τυχαίο πρόσωπο είναι, μια και πρόκειται για βετεράνο του χώρου, εκτός από την JetBlue που ίδρυσε το 2000, παλιότερα είχε ιδρύσει την Morris Air, την Βραζιλιάνικη Azul το 2008, ενώ έχει μερίδιο στην TAP της Πορτογαλίας.

Όπως αναφέρει ο Neeleman υπάρχει χώρος για νέους παίκτες χαμηλού κόστους στις Η.Π.Α., μια και πλέον μόνο η Jetblue έχει παραμείνει εν ενεργεία μαζί με τους 4 μεγάλους, κάτι που έχει ανεβάσει τις τιμές και έχει περιορίσει τα δρομολόγια σε πολλές πόλεις.

H Moxy αναμένεται να πετάξει το 2021 μαζί με την παράδοση του πρώτου αεροσκάφους A220-300.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις