Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Python είναι η πιο δημοφιλής γλώσσα στις αναζητήσεις!

Όλα τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι η Python είναι αυτή τη στιγμή η πιο δημοφιλής γλώσσα προγραμματισμού και έχει βάλει στόχο να χτυπήσει και τις παραδοσιακές δυνάμεις όπως τις Java και C.

Σύμφωνα με το Ecocomist τους τελευταίους 12 μήνες οι Αμερικανοί έψαξαν περισσότερο για την Python στην Google παρά για την Kim Kardashian, με την τάση μάλιστα να είναι αυξητική από το 2010 μέχρι σήμερα, ενώ οι άλλες γλώσσες μειώνονται ή παραμένουν σταθερές.

Η Python δημιουργήθηκε το 1989 από τον Ολλανδό Guido van Rossum πάντως όχι με στόχο να γίνει μια γλώσσα ευρείας χρήσης αλλά για ειδικές ανάγκες μια και τα βασικά χαρακτηριστικά της είναι η απλότητά και η ευελιξία της.

Πάνω από 145.000 κώδικες έχουν φτιαχτεί και εναποτεθεί στο σχετικό online αποθετήριο για χιλιάδες χρήσεις, από ανάλυση δημοσιογραφικών δεδομένων και hacking μέχρι για παραγωγή ταινιών και την αστρονομία.

Η δυνατότητα που δίνει στους ειδικούς για ανάλυση μεγάλων δεδομένων και τον εντοπισμό συσχετίσεων έχει κάνει την Python τη γλώσσα του Machine Learning.

Την ανοδική τάση της Python εκτός από το Google Trends δείχνει και o δείκτης PopularitYof Programming Language (PYPL) με την Python να έχει φτάσει σε δημοτικότητα την Java, η οποία δείχνει τάσεις καθόδου.

Το TIOBE Index του Απριλίου 2018 επίσης δείχνει την Python να ανεβαίνει απειλώντας τις C++, C και Java. O συγκεκριμένος δείκτης παίρνει υπόψη του τις προτιμήσεις αρκετών μηχανικών λογισμικού σε όλο τον κόσμο, μαθήματα, τρίτους ειδικούς αλλά και αναζητήσεις σε όλες τις μηχανές αναζήτησης, την Wikipedia, Amazon, YouTube και Baidu.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις