Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Ελλάδα είναι η Αθήνα!

Οι πρωτεύουσες των πόλεων γίνονται σιγά-σιγά μεγάλα πληθυσμιακά κέντρα για όλες τις σύγχρονες πτυχές της κοινωνίας και φυσικά της εκάστοτε οικονομίας.

Μεγαλουπόλεις λοιπόν όπως το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη, το Πεκίνο κ.α., με πληθυσμό άνω των 8 εκατ. ανθρώπων, δεν μπορεί να μην επηρεάζουν το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν της χώρας.

Το θέμα είναι ότι θα πρέπει οι εκάστοτε κυβερνήσεις να προγραμματίζουν στρατηγικά και μακροπρόθεσμα έτσι ώστε να υπάρχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διασπορά της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας και στα περιφερειακά κέντρα για λόγους ισοπολιτείας και όχι μόνο.

Δυστυχώς, η Ελλάδα έχει την πρωτιά στο παρακάτω γράφημα, το οποίο δείχνει την ανισότητα μεταξύ πρωτεύουσας και περιφέρειας σε ότι αφορά την επίπτωση που θα έχει στο ΑΕΠ αν αφαιρεθεί η οικονομική δραστηριότητα της πρωτεύουσας από τον υπολογισμό.

Με βάση τα στοιχεία του 2014 η Ελλάδα θα χάσει 20% του ΑΕΠ της αν βγει από το παιχνίδι η Αθήνα ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Γαλλία με 15% και ακολουθεί η Τσεχία με 14%. Βέλγιο, Αυστρία, Ισπανία, Ολλανδία, Ιταλία βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις με τη Γερμανία να κερδίζει 0,2% του ΑΕΠ αν βγει από τον υπολογισμό το Βερολίνο!

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις