Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Toyota επενδύει 500 εκατ. δολάρια στην Uber και ανεβάζει την αξία της κατά 10 δισ. δολάρια!

“Άλμα” 10 δισ. δολαρίων έκανε η αποτίμηση της Uber ύστερα από την επένδυση ύψους 500 εκατ. δολαρίων που έκανε στην εταιρεία η αυτοκινητοβιομηχανία κολοσσός Toyota, ανεβάζοντας την αποτίμηση της εταιρείας στα 72 δισ. δολάρια από τα 62 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με την συμφωνία, οι εταιρείες θα ενσωματώσουν τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης σε οχήματα που βασίζονται στα minivan Sienna της Toyota, με το πρόγραμμα να αναμένεται να ξεκινήσει την λειτουργία του το 2021, όπως δήλωσαν οι εταιρείες σε κοινή τους ανακοίνωση.

Η κίνηση αυτή της Toyota εντάσσεται στην προσπάθεια της εταιρείας να μπει στην αγορά των αυτόνομων οχημάτων, ενώ τον τελευταίο καιρό έχει μπει δυναμικά στις πλατφόρμες διαμοιρασμού οχημάτων, με την αυτοκινητοβιομηχανία να επενδύει 1 δισ. δολάρια στην ανταγωνίστρια της Uber, την Κινέζικη Grab με βάση την Σιγκαπούρη.

Η συμφωνία ήρθε στην κατάλληλη στιγμή για την Uber, η οποία τον τελευταίο καιρό έχει αντιμετωπίσει συνεχόμενα προβλήματα με τις υπηρεσίες της σε διάφορες μεγάλες πόλεις στον κόσμο, κάτι που είχε αντίκτυπο στα αποτελέσματα της εταιρείας η οποία ανακοίνωσε απώλειες 659 εκατ. δολαρίων στο τελευταίο τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις