Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ελληνικές Τράπεζες: Επιπλέον έσοδα και έλεγχος του κόστους στο επίκεντρο

Επιβεβαίωση της θετικής προοπτικής του εγχώριου τραπεζικού συστήματος αποτέλεσαν τα αποτελέσματα εξαμήνου που ανακοίνωσαν οι τράπεζες.

Όπως προκύπτει από την προσεκτική ανάλυση των αποτελεσμάτων η αντιμετώπιση της μεγάλης πρόκλησης του εγχώριου τραπεζικού συστήματος που δεν είναι άλλη από την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων, τα πράγματα εξελίσσονται θετικά. Οι στόχοι επιτυγχάνονται και το ζήτημα δείχνει να είναι υπό τον απόλυτο έλεγχο των τραπεζών. Σε καμιά περίπτωση, όπως επισημαίνουν διοικητικά στελέχη τραπεζών, αυτό δεν σημαίνει εφησυχασμός και επιστροφή στο άκρατο δανεισμό του παρελθόντος.

Οι πλειστηριασμοί έχουν φέρει αποτελέσματα, ειδικά στο μέτωπο των στρατηγικών κακοπληρωτών και αναμένεται να ενταθούν το προσεχές χρονικό διάστημα.

Ταυτόχρονα οι τράπεζες αναζητούν πηγές αύξησης των εσόδων τους με στόχο την βιώσιμη κερδοφορία τους, ενώ παράλληλα επιζητούν τον απόλυτο έλεγχο του λειτουργικού κόστους. “Πράγματα που δείχνουν απλά, που απαιτούν όμως την χάραξη μιας προσεκτικής στρατηγικής”, επισημαίνει χαρακτηριστικά διοικητικό στέλεχος.

Όπως εκτιμούν τραπεζικές πηγές το επόμενο εξάμηνο θα κριθεί εάν οι θετικές προοπτικές θα συνεχιστούν και σε μακροπρόσθεσμο χρονικό ορίζοντα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις