Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Praxia Bank: Επιλέγει ψηφιακά και εγκαθιστά το τραπεζικό σύστημα T24 της Temenos

H Praxia Bank ετοιμάζεται να προσφέρει τα τραπεζικά της προϊόντα στο ελληνικό κοινό και για να μπορέσει αυτό να γίνει απρόσκοπτα και με μεγάλα περιθώρια ευελιξίας και δυνατότητας μελλοντικής επέκτασης, το σύστημα πάνω θα είναι «στημένη» η τράπεζα είναι ζωτικής σημασίας.

Για το λόγο αυτό η Praxia επέλεξε το βασικό τραπεζικό σύστημα Τ24 της Temenos, καθώς αυτό το σύστημα θα επιτρέψει στην τράπεζα να προσφέρει επιπλέον ψηφιακά προϊόντα στους πελάτες της όπως καταθέσεις, δάνεια αυτοκινήτων κλπ. Το συγκεκριμένο σύστημα έχει την αποδοχή πολλών νέων τραπεζών, με δύο νέες αμερικανικές τράπεζες, η Varo Money και η Grasshoper να το έχουν πρόσφατα επιλέξει σαν βασικό τους τραπεζικό  πρόγραμμα.

«Σαν νεοσύστατη τράπεζα έχουμε την δυνατότητα ενός φρέσκου ξεκινήματος για να μπορέσουμε να χτίσουμε μια τράπεζα με γνώμονα την εμπειρία του πελάτη χωρίς να επιβαρυνθούμε με παραδοσιακές τραπεζικές πρακτικές», δήλωσε η CEO της Praxia Bank Αναστασία Σακελλαρίου (κεντρική φωτογραφία), σχολιάζοντας την εγκατάσταση του συστήματος Τ24.

Τα σχέδια της Praxia Bank

Η Praxia σχεδιάζει να ξεκινήσει ένα δίκτυο καταστημάτων λιανικής πώλησης και επιχειρηματικών κόμβων, οπότε η επιλογή του συστήματος βασίστηκε στην ικανότητα να μπορεί να μεταδώσει  το ψηφιακό όραμά της σε κάθε πελάτη σε απευθείας σύνδεση. Η όλη διαδικασία θα είναι εξ-ολοκλήρου ψηφιακή με ενιαίο front end για όλες τις αλληλεπιδράσεις με την τράπεζα.

Τα κορυφαία στελέχη της τράπεζας έχουν επανειλημμένα διαπιστώσει την άποψη πως από την στιγμή που η Ελλάδα έχει αρχίσει να βλέπει σημάδια οικονομικής ανάκαμψης, η τράπεζα θα μπορούσε να βοηθήσει την οικονομία να αναπτυχθεί υποστηρίζοντας μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις μέσω χρηματοδότησης, ενώ σκοπεύει να αυξήσει το χαρτοφυλάκιο χορηγήσεων της με 4 δισ. ευρώ μέχρι το 2022.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις