Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τα iPhone μεγαλώνουν, αποκτούν διπλή SIM και ένα μοντέλο για “όλους”

Σε μια εντυπωσιακή εκδήλωση στα γραφεία της Apple στο Cupertino, o Tim Cook αποκάλυψε τα 3 νέα iPhone, τα οποία έρχονται με αρκετές καινοτομίες.

Στην σκηνή αποκαλύφθηκαν τα 3 νέα μοντέλα της εταιρείας, τα iPhone XS και iPhone XS MAX, iPhone XR, με το MAX να είναι στην ουσία ένα XS με μεγαλύτερη οθόνη, η οποία εκτείνεται στις 6,5″, σε σχέση με τις 5,8″ OLED οθόνης του iPhone XS. Εξωτερικά τα νέα μοντέλα ακολουθούν την σχεδιαστική γραμμή του iPhone X που παρουσιάστηκε πέρυσι, όμως στο εσωτερικό τους είναι τελείως καινούργια και μάλιστα αρκετά βελτιωμένα.

 

Στην καρδιά τους χτυπάει ο νέος επεξεργαστής της Apple, ο A12 BIONIC ο οποίος είναι ο πρώτος επεξεργαστής τεχνολογίας 7nm (7 νανόμετρα) που παρουσιάζεται σε smartphone. Με εμπλουτισμένες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης, εκρηκτικές επιδόσεις και πολύ μικρότερη κατανάλωση ρεύματος, ο A12 κλέβει την παράσταση με τις δυνατότητες του. Ο νέος 6-πύρηνος επεξεργαστής έχει 2 πυρήνες για επιδόσεις έως 15% ταχύτερες από το πρηγούμενο μοντέλο με έως και 40% λιγότερη κατανάλωση και 4 πυρήνες απόδοσης με έως και 50% λιγότερη κατανάλωση. Αυτό σημαίνει πως το νέο iPhone θα έχει 1 ώρα και 30 λεπτά μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας από το προηγούμενο μοντέλο.

apple-14

Εκτός του νέου επεξεργαστή, τα νέα σημεία κλειδιά των νέων iPhone είναι η δυνατότητα να δέχονται δεύτερη SIM κάρτα (με δυνατότητα double standby mode), ενώ τελικά ανακοίνωσε την eSIM στις εκδόσεις και τις περιοχές που η δεύτερη sim δεν θα είναι διαθέσιμη. Μέχρι στιγμής μόνο η Κίνα θα έχει δεύτερη φυσική sim, στις υπόλοιπες χώρες ο δεύτερος αριθμός θα υποστηρίζεται μέσω eSIM. Αυτό που επίσης ξεχώρισε στην παρουσίαση των νέων iPhone έιναι η δυνατότητα υποστήριξης Gigabit LTE.

Κάμερα

Τα δύο XS μοντέλα θα έρθουν με διπλή κάμερα στο πίσω μέρος, με νέες λειτουργίες, οι οποίες υποστηρίζονται τόσο από το νέο πανίσχυρο επεξεργαστή όσο και από το νέο λειτουργικό. Τα τηλέφωνα διαθέτουν αισθητήρα ευρείας γωνίας 12 MP (διάφραγμα f / 1,8) και άλλο δευτερεύοντα αισθητήρα τηλεφακό 12-MP (f/2,4). Η πίσω κάμερα διαθέτει φακό 6 στοιχείων και οπτικό ζουμ 2x. Υπάρχει επίσης ένα βελτιωμένο φλας TrueTone quad-LED στο πίσω μέρος. Στο μπροστινό μέρος, το iPhone XS και το iPhone XS Max έχουν έναν αισθητήρα κάμερας RGB 7 MP που λέγεται ότι είναι ταχύτερος και διαθέτει διάφραγμα f/2,2.

apple-28

To ΧR έρχεται με υλοποίηση μονής κάμερας 12ΜΡ (f/1,8) ενώ μπροστά υπάρχει μια κάμερα 7ΜP.

H Apple αποφάσισε να “σκοτώσει” το Touch iD και από φέτος όλα τα τηλέφωνα της θα ξεκλειδώνουν με την αναγνώριση προσώπου που είδαμε στο περσινό μοντέλο, μόνο που φέτος είναι αρκετά εξελιγμένη. Το Face iD επιτρέπει στους χρήστες να ξεκλειδώνουν το τηλέφωνο απλά κοιτάζοντας το και χρησιμοποιεί τεχνολογία υπέρυθρων και προβολικών σημείων τα οποία σε συνδυασμό με τον ειδικό αλγόριθμο της εταιρείας είναι ένας από τους πιο αξιόπιστους μηχανισμούς βιομετρικής αναγνώρισης της αγοράς. Είναι ‘η πιο ασφαλής επαλήθευση προσώπου σε smartphone” όπως υποστήριξε η Apple.

apple-07

Οθόνη

Τα δύο iPhone XS και XS MAX είναι εξοπλισμένα με την OLED Super Retina με το XS να έχει μια 1125×2234 οθόνη 5,8 ιντσών στα 120Hz, ενώ στην θέση της χωρίς καμία αλλαγή βρίσκεται η εγκοπή που πρωτολανσάρισε η ίδια με το iPhone X και έχει αντιγραφεί από τις περισσότερες εταιρείες στον κόσμο (αν και μικρότερη). Το XS MAΧ έχει οθόνη ανάλυσης 1242×2688 6,5 ιντσών επίσης στα 120Hz, μια από τις μεγαλύτερες οθόνες της αγοράς σε τέτοια ανάλυση. Το XR διαθέτει μια οθόνη 6,1 ιντσών, με ανάλυση 828×1792 τεχνολογίας LCD

apple-10

Τιμή Διαθεσιμότητα

Τα νέα iPhone θα είναι στην χώρα μας στις 28 Σεπτεμβρίου, ενώ όπως ανακοινώθηκαν στην εκδήλωση το iPhone XS έρχεται με τιμή 999 δολαρίων  για την έκδοση 64GB, 1,149 δολάρια για την έκδοση 256GB και 1,349 δολάρια  για 512GB. Το iPhone XS Max έχει τιμή εκκίνησης 1.099 δολάρια για την έκδοση 64GB, 1.249 δολάρια  για την έκδοση 256GB και 1.449 δολάρια για την έκδοση 512GB.

Για τις Ελληνικές τιμές, υπολογίστε ένα 20% πάνω από τις προαναφερόμενες.

apple-35

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις