Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ελληνικός Κόμβος Blockchain : Μεγάλο το ενδιαφέρον στη πρώτη εκδήλωση στην Αθήνα

Ο Ελληνικός Κόμβος Blockchain (Hellenic Blockchain Hub) διοργάνωσε την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018 στο BIOS την πρώτη ενημερωτική συνάντηση για το 2018.

Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς στη συνάντηση συμμετείχαν πάνω από 200 άτομα από τον χώρο της τεχνολογίας, των επιχειρήσεων, και των πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων.

Ο Γιώργος Καραμανώλης, CTO/CIO της Crowdpolicy και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ελληνικού Κόμβου Blockchain, απήυθυνε χαιρετισμό και παρουσίασε όλα όσα έχει υλοποιήσει μέχρι στιγμής το Hellenic Blockchain Hub, όπως επίσης και τον προγραμματισμό των επόμενων δράσεων.

Ο Κωνσταντίνος Καλογεράκης, αντιπρόεδρος του Δ.Σ του Hellenic Blockchain Hub, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες engagement με τα μέλη και στην δημιουργία της κοινότητας blockchain στην Ελλάδα.

Στην σύναντηση επίσης έδωσαν το παρόν και εταιρίες Startup, που χρησιμοποιούν τεχνολογία Blockchain οι οποίες παρουσίασαν την επιχειρηματική τους ιδέα αλλά και τον τρόπο με τον οποίο την υλοποίησαν.

E-hosp, ο Αλέξιος και Νικόλαος Καραδήμος παρουσίασαν πλατφόρμα για χρήση τεχνολογιών blockchain στην υγεία και στο insurtech.

Musicspoon, ο Φώτης Παπαστεργίου και ο Γιώργος Ευθυμίου, παρουσίασαν πλατφόρμα για την χρήση τεχνολογιών blockchain στα creative industries (ip rights tokenization & micro payments).

No code scheduled, ο Γιώργος Ζαΐμης, εκ μέρους της πρώτης νικήτριας ομάδας του ΚΕΔΕ City Challenge Crowdhackathon Smartcity 2, παρουσίασε την ιδέα που κατέθεσε στον 2ο Μαραθώνιο Καινοτομίας σχετικά με το Blockchain και την Ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Finabyss, o Δημήτρης Γερογιάννηςπαρουσίασε μία FinTech λύση για την αυτοματοποίηση των διαδικασιών των λογαριασμών.

Mytracknet, ο Δημήτρης Μόσχος CEO της εταιρίας, αναφέρθηκε στην υλοποίηση δικτύου με την χρήση τεχνολογίας blockchain και bluetooth.

Στην εκδήλωση μίλησε η Λούκα Κατσέλη, π. Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας και ο Γ.Γ. Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης.

Η Λούκα Κατσέλη παρουσίασε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, εναλλακτικά χρηματοδοτικά εργαλείας καθώς και τις ενέργειες της Τράπεζας για τη δημιουργία της 1ης donation crowdfunding πλατφόρμας act4Greece καθώς και της equity crowdfunding πλατφόρμας της Τράπεζας.

Ο Στέλιος Ράλλης παρουσίασε την πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής για τη διασφάλιση της αυθεντικότητας των πτυχίων με τεχνολογία blockchain καθώς και άλλες πρωτοβουλίες και δράσεις του Υπουργείου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις