Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πως θα υποστηριχθεί το γυναικείο επιχειρείν από τους Δήμους

Στο πλαίσιο του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της πανελλήνιας διαβούλευσης για την υποστήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας ενώ έγινε και η σχετική βράβευση.

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει και μπορεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη προσπάθεια ανάπτυξης πρωτοβουλιών που θα συμβάλουν στην ενίσχυση των γυναικών στο επιχειρείν».
Σε αυτή την επισήμανση προχώρησε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης στην εισήγηση του κατά τη θεματική ενότητα με αντικείμενο «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα και Τοπική Αυτοδιοίκηση» και συνέχισε: “με αρχικό βήμα τις λύσεις που προτείνονται θα δημιουργήσουμε ένα ευνοϊκότερο περιβάλλον, ώστε να προωθήσουμε τη γυναικεία συμμετοχή στη δυναμική ανάπτυξη της οικονομίας. Θα βοηθήσουμε τη γυναίκα να διαχειριστεί με αποτελεσματικότητα το χρόνο της και τις ευθύνες που προκύπτουν από τους πολλαπλούς της ρόλους“.

Τα αποτελέσματα της Πανελλήνιας Διαβούλευσης παρουσίασε η Επικεφαλής του Έργου Γυναικεία Επιχειρηματικότητα και Τοπική Αυτοδιοίκηση, Δρ. Αναστασία Ψωμιάδη, Ιδρύτρια και Πρόεδρος της APSON CSR, εστιάζοντας στους 2 άξονες υποστήριξης:

Α) θεσμικό όπως, Παράταση λειτουργίας παιδικών σταθμών, Λειτουργία παιδικών σταθμών σε ωράριο λειτουργίας εμπορικών κέντρων, Δημιουργία κέντρων φύλαξης και δημιουργικής απασχόλησης παιδιών μετά το πέρας των σχολικών τους υποχρεώσεων, Δημιουργία ειδικού μητρώου συνεργατών για τη φύλαξη παιδιών και τη φροντίδα ηλικιωμένων, ασθενών και ευπαθών ατόμων και
Β) πρακτικό όπως, η δημιουργία σε κάθε Δήμο help desk & business hub επιχειρηματικών υπηρεσιών για γυναίκες που επιθυμούν να επιχειρήσουν ή επιχειρούν ήδη, το οποίο θα παρέχει τις κατάλληλες υπηρεσίες συμβουλευτικής, καθοδήγησης, ανάπτυξης, προώθησης, εκπαίδευσης, χρηματοδότησης και networking.

Στόχος είναι η υιοθέτηση του προγράμματος από τους δήμους και η ενίσχυσή του με τη συμμετοχή εταιρειών-επιχειρήσεων στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης τους.

Η ΚΕΔΕ βράβευσε Γυναίκες Επιχειρηματίες

Αλεξάνδρα Πίττα Χαζάπη, Πρόεδρος Εξαγωγικού Τμήματος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), μέλος ΔΣ ΕΒΕΑ, CEO της Μελισσοκομικής Εταιρείας Αττική
Άννα Δάντη, Επικεφαλής Επικοινωνίας και Υπεύθυνη Ζητημάτων Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, Αντιπροσωπεία Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Πέγκυ Αντωνάκου, Προεδρεύουσα στην Ομάδα Εργασίας Γυναικών σε θέσεις Ευθύνης του ΣΕΒ, CEO Microsoft Ελλάς (Το παρέλαβε η Ευγενία Μπόζου Διευθύντρια Επικοινωνίας της Microsoft).

Άρτεμις Λιόντα, Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής, Τομέα Ανάπτυξης Γυναικών, Μάνατζερ & Επιχειρηματιών (ΤΟΓΜΕ) της ΕΕΔΕ, Σύμβουλος digital marketing & επικοινωνίας
To παρέλαβε η αντιπρόεδρος Βίκυ Αθανάσογλου
Εκπρόσωπος και Mέλος Εταιρείας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ), Φανή Κλειδά.

Σοφία Οικονομάκου, Πρόεδρος Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ), Σύμβουλος Επιχειρήσεων.

Λίνα Τσαλταμπάση, Πρόεδρος Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (Σ.Ε.Γ.Ε.), CEO της OECON Group
Ιωάννα Λαγουμίδου, Πρόεδρος BPWAthens, Δικηγόρος Παρ’ Aρείω Πάγω.

Δανάη Μπεζαντάκου, Συνιδρύτρια & Πρόεδρος IforU, CEO Navigator.
Το παρέλαβε η Ξένια Κούρτογλου, Συνιδρύτρια IforU, Ιδρύτρια & Managing Partner, Focus Bari και συγγραφέας.

Μαριάνθη Νίκα, Συνιδρύτρια, The 50/50 Project, Social entrepreneur.

Ελπιδα Κόκκοτα, Head of Community Development MeXOXO,Co-Founder, Operations Manager Unique Minds.

Στέλλα Κάσδαγλη, Συνιδρύτρια, WOMENONTOP, Δημοσιογράφος και συγγραφέας. Το παρέλαβε η Άννα Παπανικολάου, Νομική Σύμβουλος του φορέα.

Όλγα Αζιλαζιάν, Συνιδρύτρια, Female POWER, το παρέλαβε η Ευγενία Μπόζου

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις