Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Monzo ετοιμάζεται να “εισέλθει” στην αγορά των ΗΠΑ

Η βρετανική FinTech Startup, Monzo, αφού ξεπέρασε το 1 εκατ. πελάτες στην Βρετανία και αξιολογείται πια πάνω από το 1 δισ. δολάρια, ετοιμάζεται να μπει στην αγορά των ΗΠΑ χωρίς όμως πολλές τυμπανοκρουσίες.

Σύμφωνα με διάφορες διασταυρούμενες πηγές, η FinTech Startup έχει δημιουργήσει μια μικρή ομάδα για να ξεκινήσει την τοποθέτηση της στην αμερικανική αγορά και να προετοιμάσει το έδαφος για μια νέα έκδοση των υπηρεσιών της προσαρμοσμένη στις ανάγκες του αμερικανικού κοινού. Αρχικά η είσοδος στις ΗΠΑ θα γίνει μέσω ενός αμερικανικού τραπεζικού εταίρου μέχρι η Monzo να ολοκληρώσει τις διαδικασίες και πάρει τις απαραίτητες άδεις προκειμένου να λειτουργήσει μόνη της.

Το μέχρι στιγμής πλάνο της FinTech εταιρείας είναι να δημιουργήσει μια light έκδοση των υπηρεσιών της για το αμερικανικό κοινό, κάτι που ουσιαστικά να μοιάζει με την έκδοση με την οποία ξεκίνησε τις δραστηριότητες της στην Βρετανία. Όταν ξεκίνησε η Monzo είχε σαν όχημα μια προπληρωμένη χρεωστική κάρτα πριν αρχίσει σιγά σιγά να προσφέρει ολοκληρωμένες τραπεζικές υπηρεσίες.

Το πλάνο της Monzo είναι να δημιουργήσει αρχικά μια πελατειακή βάση και κατόπιν να εξελίξει τις υπηρεσίες της, καθώς ανησυχεί πως μια full scale “επίθεση” στην αγορά των ΗΠΑ μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα από τα προσδοκόμενα. Ο σχεδιασμός προβλέπει την εγγραφή εντός της εφαρμογής, την έκδοση της χρεωστικής κάρτας, δημιουργία αριθμού λογαριασμού και την ικανότητα πληρωμών, αναλήψεων και ειδοποιήσεων σε πραγματικό χρόνο.

O CEO της Monzo, Tom Blomfield.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος τύπου της Monzo ανέφερε: “Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για την επέκταση της εταιρείας, άλλωστε είναι δύσκολο να φτάσουμε τον στόχο του ενός δισεκατομμυρίου πελατών μόνο εντός του Ηνωμένου Βασιλείου. Ωστόσο αυτή την στιγμή δεν είμαστε σε θέση να αποκαλύψουμε λεπτομέρειες για τα επόμενα σχέδια μας. Όταν έχουμε κάτι να ανακοινώσουμε, με χαρά θα το μοιραστούμε με όλο τον κόσμο’’.

Η επέκταση της Monzo στις ΗΠΑ δεν είναι αυτό που έχει προκαλέσει τόσο πολύ το ενδιαφέρον του κοινού, όσο το γεγονός πως αυτό συμβαίνει πολύ νωρίτερα από ότι είχε μέχρι τώρα υπολογιστεί.

Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Monzo, Tom Blomfield είχε μιλήσει ανοιχτά για την φιλοδοξία του να ξεκινήσει εργασίες η τράπεζα στις ΗΠΑ και αν έχει για κάτι να περηφανεύεται μεταξύ άλλων, η βρετανική FinTech είναι πως έχει καταφέρει να προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών Αμερικανών επενδυτών, στους οποίους περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι General Catalyst, Thrive Capital, Goodwater Capital, Stripe και Michael Moritz, καθώς και ο συν-ιδρυτής του Instagram, Kevin Systrom.

Η Monzo άνοιξε πρόσφατα γραφείο στο Λας Βέγκας από το οποίο προσφέρει υποστήριξη στους Βρετανούς πελάτες ς της, ή τουλάχιστον αυτό ήταν που είχε ανακοινωθεί αρχικά από την εταιρεία. Είναι πολύ πιθανό το γραφείο στο Λας Βέγκας να είναι και αυτό που θα εξυπηρετεί τις δραστηριότητες στις ΗΠΑ, όταν αυτές ξεκινήσουν.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις