Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Συνεργασία Microsoft – Walgreens με στόχο την Amazon!

Η Microsoft δεν πρόκειται να αφήσει την Amazon να “παίζει μόνη της” στο λιανικό εμπόριο και στον χώρο των φαρμάκων, μια και μια εβδομάδα μετά την συνεργασία με την μεγάλη αλυσίδα σουπερμάρκετ Kroger, ανήγγειλε άλλη μια σημαντική συνεργασία στο χώρο πώλησης φαρμάκων  με την Walgreens Boots Alliance.

Με τη νέα επταετή συμφωνία με την Walgreens Boots Alliance, τη μητρική εταιρεία των αλυσίδων φαρμακείων Walgreens, Duane Reed και Boots και την εταιρεία προϊόντων Alliance Healthcare θα αναπτυχθούν “νέα μοντέλα παροχής υγειονομικής περίθαλψης, καινοτομίες τεχνολογίας και λιανικής πώλησης για την προώθηση και βελτίωση του παρόντος και του μέλλοντος της υγειονομικής περίθαλψης“, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των εταιρειών.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι οι δυο μεγάλες εταιρείες θα συνεργαστούν για την έρευνα και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών διανομής ιατρικής περίθαλψης, με τη δυνατότητα λειτουργίας κοινών κέντρων Έρευνας & Ανάπτυξης, στοχεύοντας άμεσα την Amazon η οποία έχει μπει ήδη δυναμικά στο χώρο της διανομής φαρμάκων στις Η.Π.Α..
Η Walgreens Boots Alliance θα προωθήσει επίσης “ψηφιακές υγιεινές γωνίες” μέσα στα καταστήματά της μέσα στο έτος με τη συνεργασία της Microsoft φυσικά.

Η Amazon εξαγόρασε πρόσφατα την PillPack ενώ ανακοινώθηκε συνεργασία με τις JP Morgan Chase και Berkshire Hathaway μέσω της οποίας θα προσφέρονται υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης στους υπαλλήλους των τριών εταιρειών!
Η Amazon επίσης κινείται επιθετικά στο παραδοσιακό λιανικό εμπόριο με τα δικά της καταστήματα με την επωνυμία Amazon και Amazon Go αλλά και την απόκτηση έναντι 13,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Whole Foods Market.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις