Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Συνεργασία Uber – Moovit για τα δεδομένα συγκοινωνίας

Η Uber ανακοίνωσε νέα συνεργασία με την Moovit μέσω της οποία τα δεδομένα δημόσιων συγκοινωνιών θα ενσωματώνονται στην εφαρμογή της Uber για τον σχεδιασμό των διαδρομών σε πραγματικό χρόνο αλλά και τη παροχή περισσότερων επιλογών μεταφορών στους πελάτες της.

Για την Uber δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, παρά τα τοπικά προβλήματα και απαγορεύσεις σε πόλεις όπως η Αθήνα και η Βαρκελώνη είναι ένας παγκόσμιος παίκτης μεταφορών ανθρώπων και αντικειμένων με πάσης φύσεως οχήματα, και σε λίγο και με αυτόνομα οχήματα, ο οποίος βασίζεται γύρω από ένα χάρτη. Όσο πιο πλούσια είναι τα δεδομένα του χάρτη τόσο καλύτερα και αποδοτικότερα θα γίνεται ο σχεδιασμός της κάθε διαδρομής με συνδυαστικές επιλογές.

Η Moovit κατέχει και διαχειρίζεται ένα τεράστιο όγκο δεδομένων συγκοινωνίας παγκοσμίως, αποτελούμενο από δεδομένα από περισσότερους από 7.000 οργανισμούς συγκοινωνίας ενισχυμένα με δεδομένα από την κοινότητα χρηστών του Moovit. Η Moovit έχει περισσότερους από 350 εκατομμύρια χρήστες και η δωρεάν εφαρμογή αστικών μετακινήσεων παρέχει πλήρεις πολυτροπικές επιλογές μέσων μεταφοράς σε περισσότερες από 2.700 πόλεις σε 88 χώρες.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τη Moovit για την παροχή δεδομένων συγκοινωνίας σε πραγματικό χρόνο και σχεδιασμού διαδρομών στην εφαρμογή Uber“, δήλωσε ο David Reich, Head of Transit στην Uber. “Καθώς η Uber κινείται προς την κατεύθυνση της καθιέρωσης της ως ενός σημείου για τη μετακίνηση σε μια πόλη, το παγκόσμιο αποτύπωμα της Moovit θα μας επιτρέψει να προσφέρουμε μια ενοποιημένη μετακίνηση σε όλο τον κόσμο“.

Η Uber ξεκινά την ενσωμάτωση των πληροφοριών συγκοινωνίας στο Ντένβερ με τα σχέδια να είναι η επέκταση και σε άλλες πόλεις τους επόμενους μήνες. Οι επιβάτες μπορούν να προγραμματίσουν το ταξίδι συγκοινωνίας τους με πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο και οδηγίες βήμα προς βήμα που τροφοδοτούνται από το Moovit στην εφαρμογή Uber.
Ο χρήστης της Uber θα δει την επιλογή “Transit” δίπλα σε άλλες διαθέσιμες επιλογές συγκοινωνίας στην πόλη του. Όταν το επιλέξουν, θα μπορούν να δουν τις διαθέσιμες διαδρομές συγκοινωνίας που θα τους μεταφέρουν στον προορισμό τους, μαζί με τους χρόνους αναχώρησης και ταξιδιού και θα λαμβάνουν οδηγίες για περπάτημα από / προς τους σταθμούς συγκοινωνίας.

Η αποστολή του Moovit είναι να απλοποιήσει την αστική κινητικότητα σε όλο τον κόσμο και θέλουμε να είμαστε μέρος κάθε αστικής μετακίνησης τα επόμενα χρόνια“, δήλωσε ο Nir Erez  CEO της Moovit. “Αυτό σημαίνει συνεργασία με άλλους ηγέτες της παγκόσμιας αστικής κινητικότητας όπως η Uber, καθώς και η ιδιοκτησία και η διαχείριση της πλατφόρμας μας Mobility as a Service (MaaS) platform, την οποία αδειοδοτούμε σε πόλεις, δήμους και τους οργανισμούς συγκοινωνίας παγκοσμίως“.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις