Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέα χρηματοδότηση ύψους 30 εκατ. ευρώ “σήκωσε” η γαλλική Car Rental Startup, Virtuo

Συνολική επένδυση ύψους 30 εκατ. ευρώ συγκέντρωσε η η γαλλική Startup Virtuo, η οποία έχει στόχο να αλλάξει τα δεδομένα στις ενοικιάσεις αυτοκινήτων, σε δεύτερο γύρο χρηματοδότησης  (Series B) που κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία.

Στην νέα χρηματοδότηση συμμετέχουν η Balderton Capital, ένα από τα κορυφαία επενδυτικά funds τεχνολογίας στην Μεγ. Βρετανία, η γαλλική Iris Capital (επενδυτικό σχήμα που υποστηρίζουν με κεφάλαια σχεδόν 1 δις ευρώ ο όμιλος τηλεπικοινωνιών Orange-πρώην France Télécom- και ο γαλλικός διαφημιστικός όμιλος Publicis Groupe) και η Ιρλανδική, Raise Ventures, που ειδικεύεται σε καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες βασισμένες στην ψηφιακή τεχνολογία.

Η Virtuo -γνωστή και ως “Uber των car rental” – ιδρύθηκε το 2016 στο Παρίσι από τους Karim Kaddoura και Thibault Chassagne, με στόχο να μετατρέψει την ενοικίαση αυτοκινήτων σε απλή διαδικασία, χωρίς την ανάγκη συμβολαίων, συμβάσεων και δικαιολογητικών, με την χρήση εφαρμογών για κινητά και tablet. Μια εντελώς ψηφιακή (paperless) εμπειρία διαθέσιμη 24 ώρες το 24ωρο όλο τον χρόνο.

Μέσα στους πρώτους μήνες λειτουργίας της “Virtuo” αναπτύχθηκε με ραγδαίους ρυθμούς ανάπτυξης στις μεγαλύτερες πόλεις της Γαλλίας και σε εκατοντάδες σημεία κοντά σε αεροδρόμια, λιμάνια, κεντρικά σημεία κάθε πόλης και τουριστικούς προορισμούς ενώ πριν συμπληρώσει τον δεύτερο χρόνο λειτουργίας επεκτάθηκε στο Βέλγιο και το περασμένο καλοκαίρι στο Λονδίνο.

“Είμαστε περήφανοι που στηρίζουμε την φιλοδοξία της Virtuo να αναδειχθεί σε Ευρωπαϊκό ηγέτη της αγοράς”, υποστήριξε ο εκπρόσωπος της Iris Capital, Stephane Pesqué,

Με βάση την νέα συμφωνία χρηματοδότησης, η Virtuo θα επεκταθεί άμεσα στο Μάντσεστερ, το Μπρίστολ και το Εδιμβούργο και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Βρετανίας με αεροδρόμια εντός της χρονιάς, με την υποστήριξη της Balderton Capital, που έχει την έδρα της στο Λονδίνο και της Raise Ventures, που βρίσκεται στο Μπέλφαστ.

Παράλληλα, όπως αποκάλυψε στέλεχος της γαλλικής Startup το αργότερο ως το καλοκαίρι θα ξεκινήσει την λειτουργία της πρώτα στην Γερμανία και στην συνέχεια στην Ισπανία, με σκοπό να προλάβει την τρέχουσα τουριστική περίοδο στην Ιβηρική χώρα.

Στα άμεσα σχέδια της είναι η επέκτασή της στην Ιταλία, που θεωρείται σημαντική αγορά για την ανάπτυξη της εταιρείας, ενώ θα ξεκινήσει άμεσα κι η διερεύνηση της επέκτασης της στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στις ΗΠΑ, όπου όμως απαιτείται σημαντική έρευνα της αγοράς και των περιορισμών της εθνικής και πολιτειακής νομοθεσίας, όπως παραδέχονται οι ιδρυτές της εταιρείας.

Στο στόχαστρο της είναι ακόμα ευρωπαϊκές χώρες με δυναμική στον τουρισμό και μεγάλη ζήτηση, όπως η Ελλάδα κι η Πορτογαλία.

Ο νέος γύρος χρηματοδότησης θα μας βοηθήσει να ξεδιπλώσουμε τις υπηρεσίες μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να αυξήσουμε τον αριθμό των χρηστών μας“, δήλωσε ο Thibault Chassagne, συνιδρυτής και της CEO της Virtuo.

Για να επιτύχει τους στόχους της η εταιρεία θα αυξήσει τον στόλο της από τα 1.000 στα 3.000 οχήματα, κυρίως με νέα πολυτελή αυτοκίνητα, SUV και πολυμορφικά οχήματα ενώ ταυτόχρονα θα διπλασιάσει το μόνιμο προσωπικό της μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Balderton Capital, η μοναδική εξέλιξη της εταιρείας και οι τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης της, οφείλονται στα μοναδικά χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες της καθώς και στην εξελιγμένη διαδικασία της εγγραφής μέσω της εφαρμογής.

Η δημιουργία του λογαριασμού, η προσθήκη της πιστωτικής κάρτας, της ταυτότητας και του διπλώματος οδήγησης, με την επικύρωση της γνησιότητας τους και της ταυτοποίησης να ολοκληρώνεται αυτόματα, με την χρήση λογισμικού αναγνώρισης προσώπου (facial recognition technology), μόλις σε 5 λεπτά!

“Σε αντίθεση με τις 5 μεγάλες πολυεθνικές που κυριαρχούν στην παγκόσμια αγορά ενοικιάσεων αυτοκινήτων, είμαστε οι πρώτοι με την φιλοσοφία της 100% ψηφιακής προσέγγισης με την χρήση κινητών και εφαρμογών. Αυτό μας δίνει την δυνατότητα, να εισερχόμαστε σε σημεία και αγορές με τέτοιους ρυθμούς, που δεν έχουν εμφανιστεί ποτέ ξανά στην συγκεκριμένο τομέα”, υποστήριξε από την πλευρά του ο έτερος συνιδρυτής της Virtuo, Karim Kaddoura, που επιμένει ότι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της εταιρεία τους είναι η καινοτομία, η επικεντρωμένη στον πελάτη προσέγγιση τους και η λήψη αποφάσεων με βάση τα δεδομένα (data-driven management) και οι τάσεις της εποχής.

Τον Ιανουάριο η Virtuo είχε ξεπεράσει το φράγμα των 500.000 downloads, με την πλειονότητα των χρηστών της να ανήκει στο δυναμικό κοινό ηλικίας 25 ως 35 ετών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις