Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι ομάδες του Mindspace Bootcamp στη Πρεσβεία της Γαλλίας

Πραγματοποιήθηκε εχθές στη Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα εκδήλωση για την παρουσίαση των ομάδων που συμμετείχαν στο Bootcamp του Mindspace και με την υποστήριξη του δικτύου Mazinnov.

Το Mindspace, ξεκίνησε σαν ένας φοιτητικός οργανισμός υποστήριξης της επιχειρηματικότητας ανάμεσα στους φοιτητές του Πολυτεχνείου της Αθήνας αλλά εξαπλώθηκε γρήγορα στη Πάτρα και πλέον στην Ξάνθη και την Κέρκυρα. Σήμερα, είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο και έχει καταφέρει μέσα από τα προγράμματα και τις ενέργειές του και να έχει φέρει τους φοιτητές και τους αποφοίτους πιο κοντά στην επιχειρηματικότητα αλλά και να έχει υποστηρίξει αρκετές Startups οι οποίες έχουν βγει στην αγορά και έχουν δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Τα βασικά προγράμματα του Mindspace είναι οι συναντήσεις-meetups σε όλη την Ελλάδα, γύρω από τις οποίες έχουν χτιστεί ήδη πολλές κοινότητες, εκτός των βασικών hubs που προαναφέραμε, το Bootcamp το οποίο είναι ένα πολύμηνο πρόγραμμα επιτάχυνσης, ο φοιτητικός διαγωνισμός Challenge, ο οποίος τρέχει σε πολλές πανεπιστημιουπόλεις της Ελλάδας, αλλά και το μεγάλο ετήσιο ταξίδι- αποστολή στα μεγάλα κέντρα επιχειρηματικότητας των Η.Π.Α..

Στο οκτάμηνο πρόγραμμα του Bootcamp συμμετείχαν οι παρακάτω ομάδες οι οποίες έκαναν και το σχετικό pitch:

Parity, πρόκειται για μια πλατφόρμα διασύνδεσης επενδυτών με έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε Ελλάδα αρχικά, αλλά με ξεκάθαρη παγκόσμια στόχευση, η οποία προσφέρει και υπηρεσίες due diligence στα έργα που θα φιλοξενεί. Η ομάδα συμμετέχει και στον 3ο κύκλο του be finnovative της Εθνικής Τράπεζας ενώ με την καθοδήγηση του δικτύου Mazinnov και του Olivier Dovergne, έγινε δεκτή στο πρόγραμμα Paris Landing Pack Explore, του μεγάλου Incubator του Παρισιού Paris&Co. Το εντατικό πρόγραμμα 30 ημερών προετοιμάζει τις παγκόσμιες Startup για την επέκτασή τους στη Γαλλία.

Hireflows, πρόκειται για μια πλατφόρμα εύρεσης προσωπικού για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, που κάνει χρήση πρωτοποριακών αλγόριθμων αναζήτησης. Η ομάδα έχει συστήσει νομική μορφή και έχει πελάτες ενώ έχει πάρει χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ARISE Venture Program του EIT Digital και του Found.ation.

Pallete Dentals, ένα ερευνητικό project στο κλάδο της οδοντιατρικής με σκοπό την αναχαίτιση του μηχανισμού σχηματισμού οδοντικής πλάκας ώστε να καταφέρουν να έχουν πρόσβαση σε προϊόντα οδοντιατρικής φροντίδας όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα για κάτι τέτοιο, μέσω οδοντόκρεμας και στοματικού διαλύματος με 100% φυσικά και φυτικά συστατικά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις