Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Μια startup βάζει την Formula 1 στο “παιχνίδι” του Blockchain

H Blockchain startup, Animoca υπέγραψε συμφωνία παγκόσμιας εμβέλειας με την Formula 1, με σκοπό την κυκλοφορία ενός blockchain παιχνιδιού βασισμένο στους αγώνες ταχύτητας. Τα νέα γνωστοποίησε η ίδια η Animoca με ανακοίνωση της, στην οποία επίσης αναφέρει πως το παιχνίδι θα χρησιμοποιεί μη-ανταλλάξιμα tokens.

H Formula 1, με 1,6 δισ. τηλεθεατές σε 180 χώρες και 506 εκατ. οπαδούς σε όλο τον κόσμο, με ένα από τα ακριβότερα τηλεοπτικά συμβόλαια στον κόσμο και brand names που συγκαταλέγονται στα πιο ισχυρά του πλανήτη, ήρθε σε συμφωνία με την οποία η Animoca θα κυκλοφορήσει ένα blockchain παιχνίδι με τίτλο “F1 Delta Time”, η πρώτη φάση του οποίου αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 10 Μαΐου. Το παιχνίδι όπως αναφέρεται θα περιλαμβάνει 2 διαφορετικά mode, με το ένα να έχει να κάνει με συμμετοχή με αγώνες αυτοκινήτων ενώ στο άλλο χρήστης θα συλλέγει στοιχεία και αυτοκίνητα. Τα coins που θα κερδίζει ο χρήστης από το ένα mode θα μπορεί να τα χρησιμοποιεί στο άλλο.

Στην αναγγελία του παιχνιδιού, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις δυνατότητες που ανοίγονται μέσα από αυτή τη συνεργασία καθώς και το πόσο θα ωφεληθεί η Animoca από την συνεργασία της με την Formula 1, αλλά και το πως μέσα από αυτή τη συνεργασία θα εκπαιδευτεί το τεράστιο κοινό της Formula 1 στο blockchain.

Όπως υποστηρίζει η Animoca το παιχνίδι θα ενδυναμώσει την σχέση των χρηστών με το blockchain και η συνεργασία με την Formula 1 θα δώσει στην εταιρεία την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει στοιχεία και εικόνες από το τεράστιο αρχείο της φέρνοντας μια νέα εμπειρία στους χρήστες ενώ ταυτόχρονα θα εξοικειώνονται με τις νέες τεχνολογίες.

Τον Δεκέμβριο του 2018 η Animoca έκλεισε συμφωνία με την Atari, με την οποία η Animoca έχει την δυνατότητα να επανεκδώσει τους θρυλικούς τίτλους της εταιρείας που έχει συνδέσει το όνομα της με την ίδια την ιστορία των video games, όπως τα RollerCoaster Tycoon” και “Goon Squad” σε έκδοση για blockchain. Η συμφωνία αυτή έγινε μετά την αναγγελία της Atari ότι θα επενδύσει σε κρυπτονομίσματα, κάτι που οδήγησε την μετοχή της εταιρείας σε εκτόξευση 60%.

Σε πρόσφατο συνέδριο στο Χονγκ Κονγκ, ο συν-ιδρυτής του Ethereum, Vitalik Buterin είχε αναφέρει ότι οι εφαρμογές blockchain εκτός χρηματοπιστωτικού τομέα, δεν θα βρουν εύκολα ακόλουθους αν δεν υλοποιηθούν μέσα σε ένα format που είναι εύκολα αποδεκτό από τον κόσμο,΄και η ενσωμάτωση μέσα σε παιχνίδια δείχνει να είναι η καλύτερη λύση για να μπορέσει η τεχνολογία αυτή να φτάσει σε όσο το δυνατό περισσότερους χρήστες,

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις