Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στον τομέα του Agri-Food αφιερωμένο εφέτος το Squeeze του Orange Grove

Στις Startups εταιρείες, από τον τομέα της Αγρο-τεχνολογίας και των Τροφίμων, είναι εφέτος αφιερωμένος ο διαγωνισμός The Squeeze του Orange Grove που διοργανώνεται από την Πρεσβεία της Ολλανδίας και την Πρεσβεία των ΗΠΑ με τίτλοFarming the Future“.

Αξίζει να σημειωθεί πως η φετινή διοργάνωση του The Squeeze αποτελεί επίσημη εκδήλωση του Road to GES, στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ των κυβερνήσεων της Ολλανδίας και των ΗΠΑ. για τη διοργάνωση του Global Entrepreneurship Summit που θα πραγματοποιηθεί στη Χάγη, 4-5 Ιουνίου 2019.

Ειδικότερα, τo GES 2019 έχει θέμα The Future Now και πρόκειται να προσελκύσει 2.000 επιχειρηματίες, επενδυτές, υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και εκπρόσωπους των οικοσυστημάτων καινοτομίας, εστιάζοντας σε πέντε τομείς:
– Αγροτική Παραγωγή και Τρόφιμα
– Επικοινωνία και Συνδεσιμότητα
– Ενέργεια
– Υγεία
– Υδάτινοι Πόροι
.

Επιπλέον, η πρόσβαση στη χρηματοδότηση, η δημιουργία θέσεων απασχόλησης και η οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών θα αποτελέσουν σημεία ενδιαφέροντος του συνεδρίου στη Χάγη.

Οι οκτώ Startups στο The Squeeze

Στις 14 Μαίου λοιπόν, στη σκηνή του Orange Grove θα ανέβουν οκτώ Startuppers για να παρουσιάσουν την επιχειρηματική τους ιδέα. Συγκεκριμένα οι οκτώ συμμετέχοντες Startups του The Squeeze είναι οι εξής:
Airbots by Advanced Intelligent Robotics: Εξελιγμένα drones, με προσαρμοσμένο λογισμικό και προηγμένους αισθητήρες IoT για έγκαιρη ανίχνευση ασθενειών των φυτών και στοχευμένο, επιλεκτικό ψεκασμό.
BioCos: Γενετική ταυτοποίηση (DNA authenticity) σε φυτικές πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία τροφίμων για προστασία από πράξεις νοθείας και δυνατότητα ιχνηλασιμότητας.
Bee Naturalles: Βρώσιμα και καλλυντικά προϊόντα που προσφέρουν φυσικές / βιολογικές λύσεις αξιοποιώντας τη θεραπευτική δύναμη της φύσης και της μέλισσας, με στόχο την πρόληψη και συνολική βελτίωση της υγείας.
Fivetwenty: Επιλέγει τα πιο εκλεκτά προϊόντα της ελληνικής γης και μετατρέπει τη γεύση σε ολοκληρωμένη εμπειρία. Η Fivetwenty συνεργάζεται με επιλεγμένους μικρούς παραγωγούς προσφέροντας αγνά αγροτικά προϊόντα περιορισμένης παραγωγής με μοναδική γεύση.
Fruit Stories Edessa: Premium προϊόντα από παραδοσιακές συνταγές 200 ετών, με έμφαση στο πετμέζι από σύκο και το σιρόπι από κεράσι, φτιαγμένα με φρέσκα φρούτα από τα ορεινά χωριά της Έδεσσας, με ελάχιστη ή καθόλου προσθήκη ζάχαρης.
Growie: Η αυτοματοποιημένη συσκευή ανάπτυξης αρωματικών φυτών και βοτάνων, πρωτοποριακής τεχνολογίας, που φέρνει τη φύση και το στυλ σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο, όπως τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, καθώς και τα σπίτια.
Liofyllo: Ένα φιλικό προς το περιβάλλον, καινοτόμο υλικό, από τα αναξιοποίητα φύλλα ελιάς για την κατασκευή ειδών διακόσμησης, μόδας και τέχνης, καθώς και ανθεκτικών πάνελ με εφαρμογή σε ένα μεγάλο εύρος προϊόντων, από τη συσκευασία έως το interior design.
Peace by Peas: Ζυμούμενα τρόφιμα που συνδυάζουν φυσικές τεχνικές επεξεργασίας με τοπικά βιολογικά συστατικά για τη δημιουργία μοναδικών προϊόντων, από υποκατάστατα κρέατος και καρυκεύματα, έως σάλτσες και γλυκά χωρίς ζάχαρη.

To διεθνές πάνελ κριτών που θα αναδείξουν τους νικητές του φετινού διαγωνισμού The Squeeze που θα παρουσιάσει ο Ολλανδός δημοσιογράφος Τεχνολογίας και Καινοτομίας, και startup μέντορας, Jan Franke είναι οι:
Alphons van Broekhoven, Director at Reggeborgh.
Amu Fowler, Managing Director at ViveDC.
Arjan de Jong, Specialist Lead Data & Analytics at Vattenfall.
Μαρίσα Αντωνοπούλου, Business Development Manager του Action Finance Initiative

Σημειώνεται, τέλος, πως στο πλαίσιο του διαγωνισμού The Squeeze θα έχει το side-event Orange Stories, που θα πραγματοποιηθεί μια μέρα νωρίτερα. Συγκεκριμένα, στο Orange Stories, oι κριτές θα απαντήσουν σε ερωτήσεις του κοινού και θα αποκαλύψουν τα μυστικά της επιτυχημένης πορείας τους μέσα από τις προσωπικές τους εμπειρίες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις