Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Eco Fashion Show: Ένα οικολογικό fashion project από το ΙΕΚ ΑΛΦΑ και το AthensFashionClub

Ένα διαφορετικό, οικολογικό project μόδας, το Εco Fashion Show, διοργάνωσε το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Το show υποστήριξε η Σχολή Μόδας AthensFashionClub, η οποία ανέλαβε τον σχεδιασμό Οικολογικών ενδυμάτων και την πραγματοποίηση του, με κεντρικές ιδέες την Βιωσιμότητα της Μόδας, την Κυκλική Οικονομία και το Δίκαιο Εμπόριο.

Οι ιδιοκτήτες των δύο εκπαιδευτικών οργανισμών, ο κος Ξυνής από το ΙΕΚ ΑΛΦΑ και η κα Βυτινίδου από την Σχολή Μόδας AthensFashionClub, ήταν παρόντες στα έργα όλων των σπουδαστών από τα τμήματα Σχεδιαστών Μόδας, Hair Styling και Μake up Artist.

H Μαρτία Βυτινίδου, σχεδιάστρια και leader στο project σχεδιασμού των ενδυμάτων ανέφερε: «Το Eco Fashion Show ξεκίνησε ως μία προσπάθεια περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για τη διατήρηση και ενίσχυση του περιβάλλοντος. Υπάρχει μεγάλη εμπειρία στην σχολή μας στο αντικείμενο του σχεδιασμού Sustainable Fashion καθώς ο Διευθυντής της Σχολής μας, ο κος Δημητρακόπουλος Ευάγγελος – Κλωστοϋφαντουργός Μηχανικός, έχει καθιερώσει ως βασικό πυλώνα εκπαίδευσης σε όλα τα προγράμματα σπουδών την Βιωσιμότητα στη Μόδα. Στο πλαίσιο εκπαίδευσης ‘Νεοφυής Επιχειρηματικότητα στη Μόδα και Αειφόρος Ανάπτυξη’ εκπαιδεύονται όλοι οι Σχεδιαστές μας να δημιουργούν συλλογές εμπορικές και σύμφωνες με τα διεθνή trends».

Στο show συμμετείχαν και οι «The Εccentrics», μία ομάδα που «βγήκε» από το Αthensfashionclub, με σκοπό να δείξουν στο κοινό ότι μπορεί να έχει την κομψότητα και την άνεση που ζητάει από τα ρούχα, χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά.

«Οι «Τhe Eccentrics» που αποτελούνται από τις Τίνα Κοζακίδη, Χρύσα Γιαννακουλοπούλου, Αντιγόνη Βολιτάκη, Ευδοκία Δαμουλιάνου, Κωνσταντίνα Μπένου, είναι άξιες συγχαρητηρίων για την πετυχημένη προσπάθεια που έχουν καταβάλει σε όλα τα projects της σχολής μας και ως μέντοράς τους τις καθοδηγώ να δημιουργήσουν για το Startup τους προδιαγραφές για επιτυχία στο εξωτερικό», σχολίασε η κ. Βυτινίδου.

Το επόμενο Eco Fashion Show της Σχολής AthensFashionClub, με την παρουσία των «Τhe Eccentrics» θα είναι στην 26η AXDW Εβδομάδα Μόδας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις