Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Γαλλία απαγορεύει την καταστροφή απούλητων ρούχων και ηλεκτρονικών ειδών

Η Γαλλία πρόκειται να “περάσει” νομοθεσία που απαγορεύει στους εμπόρους λιανικής να καταστρέφουν τα προϊόντα που δεν πωλούνται, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Edouard Philippe.

Η χώρα έχει ήδη θεσπίσει νόμο που απαγορεύει στα σουπερμάρκετ να καταστρέφουν τα απούλητα τρόφιμα και τα υποχρεώνει να τα παραδώσουν σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς, αλλά η κυβέρνηση επιθυμεί να επεκτείνει την απαγόρευση σε προϊόντα ένδυσης, ηλεκτρονικά είδη και άλλα.

Υπολογίζεται ότι τα μη πωληθέντα αντικείμενα που πετιούνται ή καταστρέφονται κάθε χρόνο στη Γαλλία, αξίζουν περίπου 650 εκατ. ευρώ.

Το γραφείο του κ. Philippe δήλωσε ότι η νέα νομοθεσία – μέρος ενός “νόμου περί κυκλικής οικονομίας” που θα περάσει από το κοινοβούλιο τον Ιούλιο – θα τεθεί σε ισχύ μέχρι τα τέλη του 2021 ή του 2023. Το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει επίσης τη δημιουργία ενός «δείκτη επιδιόρθωσης» για τα προϊόντα, μεταξύ άλλων μέτρων.

Στο μεταξύ, τα πλαστικά αντικείμενα μιας χρήσης, όπως τα καλαμάκια, τα πιρούνια και τα μαχαίρια, πρόκειται να απαγορευτούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι το 2021.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις