Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ScaleIT: Μέχρι τις 30 Ιουνίου οι αιτήσεις για ελληνικές scaleups για pitch μπροστά σε επενδυτές

Η εύρεση χρημάτων για Startups και ΜμΕ σε φάση ανάπτυξης είναι ομολογουμένως μια δύσκολη υπόθεση, τουλάχιστον για το ελληνικό οικοσύστημα μια και υπάρχουν πολλές εταιρείες που ενώ έχουν ανάγκη για κεφάλαια ανάπτυξης δεν ανήκουν στην κατηγορία των Scaleups.

Το ScaleIT είναι μία πλατφόρμα και ένα πρόγραμμα αναπτυσσόμενων εταιρειών (Scaleups) που συνδέει Scaleups της  Νότιο-Ανατολικής Ευρώπης με διεθνείς επενδυτές και επιχειρήσεις κατά την διάρκεια όλου του χρόνου, με έδρα την Ιταλία.

Κάθε χρόνο δεχόμαστε χιλιάδες αιτήσεις και επιλέγουμε τις 15 από τις πιο υψηλές σε επίδοση αναπτυσσόμενες εταιρείες (scaleups). Μετά από έναν ποιοτικό προγραμματισμό που επικεντρώνεται στην οργάνωση και στην προώθηση, προσκαλούμε τους φιναλίστ στο Μιλάνο τον Οκτώβριο για να μιλήσουν στη σκηνή μπροστά σε 70+ VC funds και 150 κορυφαίους επενδυτές, οι οποίοι ενδιαφέρονται για την περιοχή και είναι έτοιμοι να επενδύσουν. Με αυτό τον τρόπο, δημιουργούμε μία υγιή αναλογία 10+ επενδυτών για κάθε Scaleup και τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους: οι εταιρείες που ανέβηκαν στη σκηνή στο ScaleIT συγκέντρωσαν περισσότερα από $230 εκατομμύρια τα τελευταία 3 χρόνια και οι ιστορίες επιτυχίας συμπεριλαμβάνουν την BeMyEye, την MotorK, την Musement, το Cuebiq, την Buzzoole, τη Supermercato24, τη Shopfully και ακόμα περισσότερες“, σύμφωνα με τον Lorenzo Franchini, ιδρυτή του ScaleIT.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην εκδήλωση του 2018 συμμετείχε και η δική μας InTale.

“Η εκδήλωση του 2018 είχε 32 διεθνείς επενδυτικές εταιρείες που πήραν μέρος και περισσότερες από 100 κατ’ ιδίαν οργανωμένες συναντήσεις ανάμεσα στις αναπτυσσόμενες εταιρείες (scaleups) και στους διεθνείς επενδυτές, μία μέση αύξηση των εσόδων κατά 177% και μία αύξηση κατά 48% των διεθνών πωλήσεων των επιλεγμένων scaleups“, συνεχίζει.

Το ScaleIT ανοίγει ξανά τις πύλες του για επιλεγμένες Scaleups οι οποίες ενδιαφέρονται για επενδυτικούς γύρους που κυμαίνονται από €3 έως €30 εκατομμύρια.
Οι ενδιαφερόμενες εταιρείες για συμμετοχή στην 5η εκδήλωση του ScaleIT θα πρέπει να ελέγξουν τα κριτήρια επιλεξιμότητας και να εγγραφούν στο scaleit.biz/apply μέχρι τις 30 Ιουνίου 2019.

Επιβεβαιωμένοι επενδυτές που θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο στο Μιλάνο είναι οι: Accel, Amadeus Capital, Ardian, Cisco Investments, DN Capital, Draper Esprit, EarlyBird VC, Eight Roads, Highland Europe, Holtzbrinck Ventures, Idinvest, Index Ventures, Iris Capital, Partech Ventures and corporates such as Euronext,, AWS, Salesforce, Silverpeak, Orrick, Badenoch και Clark, Poste Italiane, Ludovici και Partners και SisalPay.
Tέλος, το Euronext, το πανευρωπαϊκό χρηματιστήριο στην Ευρωζώνη, έχει επιβεβαιώσει ξανά το ρόλο του ως βασικός συνεργάτης του ScaleIT για το 2019.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις