Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

i-Portunus: Πρόγραμμα “κινητικότητας” καλλιτεχνών από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Το i-Portunus είναι ένα βραχυπρόθεσμο πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο έχει επιλεγεί και χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα Creative Europe της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να δοκιμάσει ένα “σχέδιο κινητικότητας” για καλλιτέχνες και επαγγελματίες του πολιτισμού.

Το πρόγραμμα διαχειρίζεται μια κοινοπραξία με επικεφαλής το Goethe-Institut, το Institut français, την Izolyatsia και το Nida Art Colony του Vilnius Academy of Arts.

Το i-Portunus, το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει τα καλέσματα για συμμετοχές από τον Απρίλιο και θα συνεχίσει μέχρι τον Σεπτέμβριο, προσφέρει διεθνή κινητικότητα καλλιτεχνών που είναι ενεργοί στο πεδίο των εφαρμοσμένων και visual τεχνών και είναι κάτοικοι χωρών που ανήκουν στο Creative Europe (Η Ελλάδα είναι μέσα σε αυτές).

Οι εν λόγω μετακινήσεις θα πρέπει να έχουν συγκεκριμένο και σαφώς καθορισμένο στόχο, όπως η ανάπτυξη διεθνούς συνεργασίας, η επαγγελματική εξέλιξη, η παρουσίαση εργασίας σε άλλη χώρα ή η ανάπτυξη σχεδίων με τοπικές κοινότητες στη χώρα προορισμού.

Ένα πρώτο κάλεσμα για υποβολή αιτήσεων διεξήχθη από τις 17 Απριλίου έως τις 15 Μαΐου 2019 και είχε ως αποτέλεσμα πάνω από 1.200 έγκυρες αιτήσεις. Το δεύτερο κάλεσμα, το οποίο ανακοινώθηκε στις 3 Ιουνίου 2019 και λήγει στις 24 Ιουνίου 2019, αφορά τους ίδιους τομείς αλλά αυτή τη φορά απευθύνεται και σε ομάδες (μέχρι 5 άτομα).

Με έργα όπως το i-Portunus, το πρόγραμμα Creative Europe της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα διεξάγει δοκιμές σχετικά με τον καλύτερο τρόπο που μπορεί να επιτευχθεί η διασυνοριακή κινητικότητα των καλλιτεχνών. Αυτό το είδος προγράμματος θα αποτελέσει μόνιμη δράση στο πλαίσιο του προγράμματος Creative Europe για το 2021-2027.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις