Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Σε ιστορικό υψηλό η αξία των FinTech deals το 2019

Οι συγχωνεύσεις και οι εξαγορές στον FinTech τομέα έχουν αυξηθεί ραγδαία τα τελευταία πέντε χρόνια και η αξία των συμφωνιών στο πεδίο αυτό «έπιασε» ιστορικό υψηλό το 2019, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Συνολικά, από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα, έχουν καταγραφεί 87 συμφωνίες, με αξία 116,6 δισ. δολάρια. Πρόκειται για μια τεράστια αύξηση, δεδομένου ότι την ίδια εποχή πέρυσι το ποσό ανερχόταν στα 31,8 δισ. δολάρια, ενώ είχαν γίνει 89 συμφωνίες.

Η αύξηση της δραστηριότητας στο FinTech πεδίο ήρθε με τρεις μεγάλες εξαγορές που πραγματοποιήθηκαν φέτος. Η πρώτη ήταν η εξαγορά της Worldpay από την Fidelity National Information Services, για 43,3 δισ. δολάρια. Η δεύτερη ήταν της First Data από την Fiserv για 39,4 δισ. δολάρια και η τρίτη ήταν αυτή της Total System Services από την Global Payments, έναντι 26,2 δισ. δολαρίων.

Παράλληλα, οι καταναλωτές σε όλον τον κόσμο βασίζονται όλο και περισσότερο στις ηλεκτρονικές πληρωμές, σύμφωνα με έκθεση της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών. «Η χρήση των ηλεκτρονικών πληρωμών ανθίζει και οι εταιρείες τεχνολογίας, καθώς και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα επενδύουν σε μεγάλο βαθμό στο να γίνουν οι αυριανοί πάροχοι πληρωμών», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην έκθεση, στην οποία ωστόσο τονίζεται ότι παρά την ανάπτυξη του FinTech, δεν είμαστε ακόμα κοντά σε μια εποχή χωρίς μετρητά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις